Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall με "οδηγούς" τα macro

Μικτά πρόσημα στην Wall Street, με θετική επίδραση από τις τιμές κατοικιών αλλά αρνητική από το καταναλωτικό κλίμα. Νηνεμία στις ευρωαγορές εν αναμονή της Συνόδου. Φήμες για υποβάθμιση της Ισπανίας σε junk απο Moody's.

Με θετική αντίδραση, μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες ξεκίνησαν την συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street, με τα στατιστικά μεγέθη για τις τιμές των κατοικιών να προσφέρουν, προσωρινό έστω, περισπασμό από την κρίση χρεών της ευρωζώνης.

Ωστόσο στην συνέχεια η ανακοίνωση επιδείνωσης του καταναλωτικού κλίματος επί 4ο συνεχόμενο μήνα αφαίρεσε τα κέρδη και δημιουργεί αυτή την ώρα μικτή εικόνα.

Ο δεικτης Dow Jones κινείται 0,19% χαμηλότερα στις 12.479 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,05% στις 1.314 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,27% υψηλότερα στις 2.844 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά το πρωί, αλλά το μεσημέρι τα αποτελέσματα των δημοπρασιών ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, που έφεραν αύξηση επιτοκίων, περιόρισαν τα κέρδη.

Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην διήμερη ευρωπαϊκή σύνοδο που ξεκινά την Πέμπτη και ενδεχομένως να προσφέρει λύσεις στην προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης χρεών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,19% στις 5.461 μονάδες, ο DAX διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος στις 6.130 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,078% χαμηλότερα στις 3.020 μονάδες.

Στις αγορές «ακούγεται» από το απόγευμα ότι ο οικος Moody’s θα υποβαθμίσει την Ισπανία σε επίπεδο junk, ακόμα και σήμερα. Σημειώνεται ότι φήμες που κυκλοφόρησαν χθες ότι η Moody's θα υποβαθμίσει 28 ισπανικές τράπεζες εν τέλει επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η υποβάθμιση μπορεί να γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Το σίγουρο είναι ότι η φημολογία έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) για τις ισπανικές τράπεζες.

Από το αμερικανικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των κατοικιών εκτινάχθηκαν τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας την πρώτη μηνιαία άνοδο από πέρσι το φθινόπωρο. Ο δείκτης S&P/Case-Shiller που καλύπτει τις τιμές ακινήτων σε 20 μεγαλουπόλεις, αυξήθηκε 1,3%. Στο 12μηνο οι τιμές μειώθηκαν 1,9% σε σχέση με ετήσια πτώση 2,6% τον Μάρτιο.

Στην συνέχεια τα στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος διολίσθησε επί τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση που συντάσσει το Conference Board. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο 62 τον Ιούνιο, στα χαμηλότερα επίπεδα μετά τον Ιανουάριο, σε σχέση με 64,4 τον Μάιο.

Στο επιχειρηματικό πεδίο, η Apollo Group αντιδρά θετικά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

Ο τίτλος της Research in Motion ενισχύεται 5% μετά την χθεσινή βουτιά 7,6% εξαιτίας της υποβάθμισης από την Morgan Stanley.

Στις υπόλοιπες αγορές, το ευρώ υποχωρεί στο 1,2494 δολ.

Το συμβόλαιο Αυγούστου του χρυσού υποχωρεί σχεδόν 4 δολ. στα 1.584 δολ. ανά ουγκιά ενώ του πετρελαίου ενισχύεται 11 σεντς στα 79,37 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v