Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά στατιστικά ευνοούν την Wall Street

Με θετική επίδραση από τις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, η Wall Street κινείται σε υψηλότερα επίπεδα. Επιφυλακτικότητα και νευρικότητα ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Θετική είναι η επίδραση των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας, που έδειξαν αύξηση 1,1% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Μάιο και εκτίναξη στους "αρραβώνες" πωλήσεων οικιών.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,71% στις 12.623 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,88% στις 2.878 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,85% στις 2.878 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με ήπια άνοδο, μετά από μια συνεδρίαση με μικρές, μικτές μεταβολές.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν κατά κύριο λόγο υψηλότερα, ενώ στις ευρωαγορές τα κέρδη ήταν περιορισμένα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αλλά επιταχύνθηκαν μετά την πειστική άνοδο του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Εν αναμονή της διήμερης συνόδου, οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις από την απογευματινή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel και του Γάλλου προέδρου Francois Hollande στο Παρίσι.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,33% στις 5.520 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,23% στις 6.212 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,453% υψηλότερα στις 3.056 μονάδες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι επενδυτές στην Wall Street τηρούν επίσης στάση αναμονής.

Από το στατιστικό πεδίο στην Νέα Υόρκη, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν ανέλπιστα τον Μάιο στις ΗΠΑ. Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, δηλαδή των προϊόντων που έχουν διάρκεια ζωής άνω των 2 ετών και είναι ένα μέγεθος που καθρεφτίζει τις επενδυτικές διαθέσεις των επιχειρήσεων, αυξήθηκαν 1,1%.

Εππλέον, οι υπογραφές προσυμφώνων για πώληση κατοικίας εκτινάχθηκαν 5,9% τον Μάιο στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, προσθέτοντας μια ακόμη ευοίωνη ανακοίνωση στον καταπονημένο κλάδο.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, κινητικότητα επικρατεί στην μετοχή του Facebook Inc. την κάλυψη της οποίας ξεκίνησαν αρκετές χρηματιστηριακές.

Η Lennar Corp. κερδίζει 3% μετά την ανακοίνωση εκτίναξης στα κέρδη β΄ τριμήνου.

Η Best Buy Co. εκτινάσσεται 4,5% μετά την φήμη ότι ο ιδρυτής της αλυσίδας προσπαθεί να βγάλει από το χρηματιστήριο την εταιρία.

Στις υπόλοιπες αγορές, η τιμή του συμβολαίου Αυγούστου του πετρελαίου ενισχύεται 41 σεντς στα 79,77 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού υποχωρεί 9 δολ. στα 1.565 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v