Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναμένεται μείωση επιτοκίων ΕΚΤ στο 0,75%-Reuters

Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια σε νέο αρνητικό χαμηλό την επόμενη εβδομάδα και ίσως χρειαστεί να λάβει και περισσότερα έκτακτα μέτρα σύντομα για να προσφέρει ανακούφιση στις αγορές, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Αναμένεται μείωση επιτοκίων ΕΚΤ στο 0,75%-Reuters
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια σε νέο αρνητικό χαμηλό την επόμενη εβδομάδα και ίσως χρειαστεί να λάβει και περισσότερα έκτακτα μέτρα σύντομα για να προσφέρει ανακούφιση στις αγορές, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Από το Reuters Poll προκύπτει επίσης ότι οι περισσότεροι παρατηρητές πιστεύουν πως από την Σύνοδο Κορυφής θα προκύψουν τα πρώτα βήματα προς μια τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη και ίσως και δημοσιονομική ένωση, έστω και μόνο «στα λόγια».

Όμως είναι λίγοι οι οικονομολόγοι που πιστεύουν ότι η Σύνοδος θα παράγει την άμεση βοήθεια που χρειάζεται για να βγει η ευρωζώνη από την κρίση.

Ετσι, όπως πιστεύει η πλειοψηφία, η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να μειώσει το επιτόκιο του ευρώ στο 0,75% από 1% την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι 48 από τους 71 αναλυτές που συμμετείχαν στο Reuters Poll περιμένουν μείωση επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες από την ΕΚΤ στην τακτική συνεδρίαση του Ιουλίου και θεωρούν ότι το επιτόκιο θα παραμείνει εκεί μέχρι τουλάχιστον το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v