Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ουδέτερο έδαφος η Wall Street

Με μικρές, μικτές μεταβολές κινείται η Wall, με θετικές αλλά και αρνητικές ειδήσεις από τα εγχώρια στατιστικά. Νευρικότητα για την ευρω-κρίση εν αναμονή της συνόδου, φημολογείται ισπανική υποβάθμιση από Moody's.

Με μικρές, μικτές μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Οι εξελίξεις από την εγχώρια στατιστική εικόνα είναι μικτές, ενώ η νευρικότητα συνεχίζει να κυριαρχεί γύρω από την κρίση χρεών της ευρωζώνης εν αναμονή της συνόδου της ΕΕ την Πέμπτη.

Ο δεικτης Dow Jones κινείται 0,13% υψηλότερα στις 12.518 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,29% στις 1.317 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,32% υψηλότερα στις 2.845 μονάδες.

Τέσσερις μετοχές υποχωρούν σε σχέση με κάθε τρεις που ενισχύονται στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος συναλλαγών διαμορφώνεται στις πρωινές ώρες στα 207 εκατομμύρια μετοχές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά το πρωί, αλλά το μεσημέρι τα αποτελέσματα των δημοπρασιών ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, που έφεραν αύξηση επιτοκίων, περιόρισαν τα κέρδη.

Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην διήμερη ευρωπαϊκή σύνοδο που ξεκινά την Πέμπτη και ενδεχομένως να προσφέρει λύσεις στην προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης χρεών.

Τελικώς, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,07% χαμηλότερα στις 5.447 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,0& στις 6.137 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε με πτώση 0,3% στις 3.013 μονάδες.

Στις αγορές «ακούγεται» από το απόγευμα ότι ο οικος Moody’s θα υποβαθμίσει την Ισπανία σε επίπεδο junk, ακόμα και σήμερα. Σημειώνεται ότι φήμες που κυκλοφόρησαν χθες ότι η Moody's θα υποβαθμίσει 28 ισπανικές τράπεζες εν τέλει επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η υποβάθμιση μπορεί να γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Το σίγουρο είναι ότι η φημολογία έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) για τις ισπανικές τράπεζες.

Από το αμερικανικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των κατοικιών εκτινάχθηκαν τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας την πρώτη μηνιαία άνοδο από πέρσι το φθινόπωρο. Ο δείκτης S&P/Case-Shiller που καλύπτει τις τιμές ακινήτων σε 20 μεγαλουπόλεις, αυξήθηκε 1,3%. Στο 12μηνο οι τιμές μειώθηκαν 1,9% σε σχέση με ετήσια πτώση 2,6% τον Μάρτιο.

Στην συνέχεια τα στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος διολίσθησε επί τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση που συντάσσει το Conference Board. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο 62 τον Ιούνιο, στα χαμηλότερα επίπεδα μετά τον Ιανουάριο, σε σχέση με 64,4 τον Μάιο.

Στο επιχειρηματικό πεδίο, η Apollo Group αντιδρά θετικά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

Ο τίτλος της Research in Motion ενισχύεται 5% μετά την χθεσινή βουτιά 7,6% εξαιτίας της υποβάθμισης από την Morgan Stanley.

Στις υπόλοιπες αγορές, το ευρώ υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων στο 1,2499 δολ.

Το συμβόλαιο Αυγούστου του χρυσού υποχωρεί 14 δολ. στα 1.575 δολ. ανά ουγκιά ενώ του πετρελαίου υποχωρεί 23 σεντς στα 78,98 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v