Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φωτίζουν" την Wall τα macro ΗΠΑ

Οι θετικές εκπλήξεις από την αμερικανική οικονομία εμπνέουν άνοδο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά η νευρικότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί ενόψει της ευρω-συνόδου. Κέρδη άνω του 1% στις ευρωαγορές.

Οι δύο θετικές εκπλήξεις από τα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία εμπνέουν άνοδο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά η νευρικότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί ενόψει της ευρω-συνόδου.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, οι στατιστικές ανακοινώσεις επέτειναν τα κέρδη και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,74% στις 12.627 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,96% στις 2.880 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,9% στις 2.880 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με ήπια άνοδο, μετά από μια συνεδρίαση με μικρές, μικτές μεταβολές.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια τερμάτισαν κατά κύριο λόγο υψηλότερα, ενώ στις ευρωαγορές τα κέρδη ήταν περιορισμένα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αλλά επιταχύνθηκαν μετά την πειστική άνοδο του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Μετά την δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel ότι η συλλογική ανάληψη χρεών είναι κάτι που «δεν θα γίνει ποτέ όσο ζει», οι παρατηρητές δεν περιμένουν ριζοσπαστικές εξελίξεις από την σύνοδο και αυτό το στοιχεία συντηρεί την νευρικότητα.

Τελικώς, ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,41% υψηλότερα στις 5.524 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,5% στις 6.229 μονάδες, ενώ ο CAC 1,67% υψηλότερα στις 3.063 μονάδες.

Από το στατιστικό πεδίο στην Νέα Υόρκη, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν ανέλπιστα τον Μάιο στις ΗΠΑ. Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, δηλαδή των προϊόντων που έχουν διάρκεια ζωής άνω των 2 ετών και είναι ένα μέγεθος που καθρεφτίζει τις επενδυτικές διαθέσεις των επιχειρήσεων, αυξήθηκαν 1,1%.

Εππλέον, οι υπογραφές προσυμφώνων για πώληση κατοικίας εκτινάχθηκαν 5,9% τον Μάιο στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, προσθέτοντας μια ακόμη ευοίωνη ανακοίνωση στον καταπονημένο κλάδο.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, κινητικότητα επικρατεί στην μετοχή του Facebook Inc. την κάλυψη της οποίας ξεκίνησαν αρκετές χρηματιστηριακές.

Η Lennar Corp. κερδίζει 3% μετά την ανακοίνωση εκτίναξης στα κέρδη β΄ τριμήνου.

Η Best Buy Co. εκτινάσσεται 4,5% μετά την φήμη ότι ο ιδρυτής της αλυσίδας προσπαθεί να βγάλει από το χρηματιστήριο την εταιρία.

Στις υπόλοιπες αγορές, η τιμή του συμβολαίου Αυγούστου του πετρελαίου ενισχύεται 1,1 δολ. στα 80,54 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού υποχωρεί ανεπαίσθητα στα 1.575 δολ. ανά ουγκιά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v