Κεφάτο ξεκίνημα στη Wall Street

Ανοδική κίνηση εκδηλώνεται στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν σταθεροποίηση των τίτλων του φαρμακευτικού κλάδου, ενώ στο ευνοϊκό κλίμα συμβάλλει και η κινητικότητα στο μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων και των εξαγορών.

Ανοδική κίνηση εκδηλώνεται στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν σταθεροποίηση των τίτλων του φαρμακευτικού κλάδου, ενώ στο ευνοϊκό κλίμα συμβάλλει και η κινητικότητα στο μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων και των εξαγορών.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει ο τίτλος της Pfizer, της εταιρίας που συμπαρέσυρε τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες την Παρασκευή, λόγω κινδύνων που αντιμετωπίζει με ένα από τα φάρμακα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εταιρίας.

Σε ανακοίνωση του, ο όμιλος Pepsi τόνισε πως προσδοκά κερδοφορία της τάξεως του 1,76-1,84 δολ. ανά μετοχή για το 2005, χαμηλώνοντας τον πήχη συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 1,86 δολ. ανά μετοχή, λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική εταιρία οινοπνευματωδών ποτών Diageo έκλεισε συμφωνία εξαγοράς της Chalone Wine Group έναντι 186 εκ. δολ.

Ο όμιλος Reuters ανακοίνωσε την εξαγορά του Moneyline Telerate, έναντι 100 εκ. δολ. και ποσοστού 14% της Reuters στην Savvis Communications Corp.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η εταιρία τηλεπικοινωνιών Sprint ανακοίνωσε ότι προσδοκά ενίσχυση των εσόδων της σε μονοψήφιο ποσοστό το 2005, λόγω προβλημάτων στις υπεραστικές κλήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times που επικαλείται επιστημονικές πηγές, το νέο εργαλείο αναζήτησης στην επιφάνεια εργασίας που προωθεί η Google επιτρέπει στους χρήστες να ψάχνουν τα περιεχόμενα άλλων υπολογιστών. Το εργαλείο βρίσκεται σε πειραματική φάση ακόμη αλλά είναι ελεύθερο για χρήση, τη στιγμή που μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Rice ανακοίνωσε πως το εργαλείο επιτρέπει στους hackers την πρόσβαση σε άλλους υπολογιστές μέσω internet.

Η J.P. Morgan αναβάθμισε τη σύστασή της για την Intel, αναφέροντας πως περιμένει αύξηση των εσόδων της εταιρίας κατά 10-12% στο τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.701,05 μονάδες με κέρδη 0,49%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,49%, στις 2.145,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,17%, στις 1.196,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,81% στις 4.734,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,45% στις 3.761,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.216,28 μονάδες με κέρδη 0,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v