Επιφυλακτικότητα λόγω quadruple witching στη Wall

Οι απώλειες της AstraZeneca και της Palm One, αντισταθμίζονται εν μέρει από την ανακοίνωση της ήπιας αύξησης του πληθωρισμού το Νοέμβριο, ενώ η νευρικότητα εντείνεται στη Wall Street λόγω της ταυτόχρονης λήξης παραγώγων, δικαιωμάτων και συμβολαίων (quadruple witching). Πτώση στην Ευρώπη.

Οι απώλειες της AstraZeneca και της Palm One, αντισταθμίζονται εν μέρει από την ανακοίνωση της ήπιας αύξησης του πληθωρισμού το Νοέμβριο, ενώ η νευρικότητα εντείνεται στη Wall Street λόγω της ταυτόχρονης λήξης παραγώγων, δικαιωμάτων και συμβολαίων. Πτώση στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,2% το Νοέμβριο, ικανοποιώντας τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street, ενώ και ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 0,2%.

Σε υψηλό επίπεδο διαμορφώνονται και οι τιμές του πετρελαίου, με το nymex να ενισχύεται στα 44,74 δολάρια και το brent να κινείται ανοδικά, κοντά στα 42 δολάρια.

Εξάλλου, υψηλές απώλειες της τάξης του 9% καταγράφει η AstraZeneca, καθώς τα αποτελέσματα ερευνών απέδειξαν ότι το φάρμακο Iressa δεν κατόρθωσε να παρατείνει την επιβίωση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα.

Αντίθετα, άλλες μετοχές εταιριών με ανταγωνιστικά του Iressa φάρμακα, σημειώνουν άνοδο. Η Genetech ενισχύεται 7,8% και η OSI Pharmaceuticals εκτινάχθηκε κατά 42%.

Κατά 16% υποχωρεί η μετοχή της PalmOne, καθώς η εταιρία εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα κέρδη του γ΄ τριμήνου χρήσης.

Πτώση 4% σημειώνει και η 3Com, ύστερα από την ανακοίνωση συρρίκνωσης ζημιών, αλλά χαμηλότερων των εκτιμήσεων εσόδων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10692,12 μονάδες με απώλειες 0,12%, πτώση 0,02% στις 2145,79 μονάδες σημειώνει ο Nasdaq, και ο S&P υποχωρεί 0,11% στις 1201,92 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,85% στις 4695,0 μονάδες, ο DAX σημειώνει απώλειες 1,05% στις 4189,46 μονάδες, και ο CAC 40 καταγράφει πτώση 1,53% στις 3752,42 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v