Τα... παυσίπονα της Pfizer δεν ωφέλησαν τη Wall!

Οι απώλειες της Pfizer ύστερα από την αρνητική προειδοποίησή της για την ασφάλεια του παυσίπονου Celebrex, οδήγησαν σε πτώση σύσσωμο τον φαρμακευτικό κλάδο, ενώ έντονες πιέσεις άσκησαν και οι υψηλές πετρελαϊκές τιμές. Πτώση σημείωσε η Ευρώπη.

Οι απώλειες της Pfizer ύστερα από την αρνητική προειδοποίησή της για την ασφάλεια του παυσίπονου Celebrex, οδήγησαν σε πτώση σύσσωμο τον φαρμακευτικό κλάδο, ενώ έντονες πιέσεις άσκησαν και οι υψηλές πετρελαϊκές τιμές. Πτώση σημείωσε η Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική Pfizer εξέδωσε προειδοποίηση στην οποία αναφερόταν ότι ασθενείς που τους χορηγούνταν σε μακροχρόνια θεραπεία το παυσίπονο Celebrex, είχαν τουλάχιστον τα διπλάσια καρδιακά επεισόδια από όσους έπαιρναν κάποιο υποκατάστατο. Η μετοχή της Pfizer υποχώρησε 12%.

Οι ανησυχίες αυτές ήρθαν να προστεθούν στις αντίστοιχες που είχε εκδηλώσει και η Merck πριν από λίγο καιρό, για το Vioxx. Και η μετοχή της Merck σημείωσε απώλειες κοντά στο 3%.

Περί το 4% χαμηλότερα διαμορφώθηκε και η Eli Lilly, καθώς εξέδωσε προειδοποίηση για το φάρμακό της Strattera.

Επιπρόσθετα, το nymex στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται ξανά πέριξ των 46 δολαρίων ανά βαρέλι, εγείροντας εκ νέου ανησυχίες για την κάλυψη της ζήτησης, ιδιαίτερα μάλιστα εν μέσω προβλέψεων για ”βαρύ χειμώνα”.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,2% το Νοέμβριο, ικανοποιώντας τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street, ενώ και ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 0,2%.

Εξάλλου, υψηλές απώλειες της τάξης του 8% κατέγραψε η AstraZeneca, καθώς τα αποτελέσματα ερευνών απέδειξαν ότι το φάρμακο Iressa δεν κατόρθωσε να παρατείνει την επιβίωση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της PalmOne, καθώς η εταιρία εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα κέρδη του γ΄ τριμήνου χρήσης.

Πτώση σημείωσε και η 3Com, ύστερα από την ανακοίνωση συρρίκνωσης ζημιών, αλλά χαμηλότερων των εκτιμήσεων εσόδων.

Η Εθνική υποχώρησε 0,63% στα 6,36 δολάρια, ο ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 0,47% στα 8,55 δολάρια, και η 3Ε υποχώρησε 2,88% στα 23,60 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10649,92 μονάδες με απώλειες 0,52%, πτώση 0,51% στις 2135,20 μονάδες σημείωσε ο Nasdaq, και ο S&P υποχώρησε 0,75% στις 1194,21 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,81% στις 4696,8 μονάδες, ο DAX σημείωσε απώλειες 1,22% στις 4182,27 μονάδες, και ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 1,73% στις 3744,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v