Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική συνεδρίαση στην Wall Street

Κόπωση μετά την αναρρίχηση σε πολυετή υψηλά επικρατεί στην Wall, αν και οι στατιστικές ανακοινώσεις παραμένουν ευνοϊκές για την αμερικανική οικονομία. Πτώση για πετρέλαιο. Ισπανική "βουτιά" στις ευρωαγορές.

Ενδείξεις κόπωσης μετά την αναρρίχηση σε πολυετή υψηλά χαρακτηρίζουν τις συναλλαγές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αν και οι στατιστικές ανακοινώσεις παραμένουν ευνοϊκές για την οικονομία των ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από την κοινοποίηση των πρακτικών της Fed, που θα υποδείξει τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας για την νομισματική πολιτική.

Οι μετοχές τραπεζών και ενέργειας εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες, αλλά η Apple ενισχύεται 1,8% στα 629 δολ. υποστηρίζοντας την υπεραπόδοση του Nasdaq σε σχέση με τους άλλους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,49% στις 13.200 μονάδες, S&P υποχωρεί 0,52% στις 1.412 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 3.111 μονάδες.

Σε κάθε μετοχή που ενισχύεται αντιστοιχούν τρεις που υποχωρούν στο New York Stock Exchange, στις πρώτες ώρες συναλλαγών, όπου ο όγκος ανέρχεται στις 246 εκατομμύρια μετοχές.

Χθες η Wall Street στηρίχθηκε στα μεγέθη που έδειξαν περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ και ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο 2007.

Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκονται τα μεγέθη για τις πωλήσεις αυτοκινήτων Μαρτίου και τις βιομηχανικές παραγγελίες Φεβρουαρίου.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων συνέχισαν να ενισχύονται αισθητά, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε οχήματα μεγαλύτερης ενεργειακής αποδοτικότητας, προσφέροντας ένα ακόμη «φωτεινό σημείο» για την αμερικανική οικονομία.

Η Chrysler Group ανακοίνωσε αύξηση 34% στις πωλήσεις, η Ford Motor 5% και η General Motors αύξηση 12%.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,3% τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, μετά την μείωση 1,1% του Ιανουαρίου.

Στην συνέχεια η Federal Reserve θα κοινοποιήσει τα πρακτικά της τελευταίας τακτικής συνεδρίασης.

Μεσοπρόθεσμα, καθοριστικό ρόλο για την μετέπειτα χρηματιστηριακή πορεία θα παίξουν τα εταιρικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου, που ξεκινούν να ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα στο επίκεντρο παραμένει η μετοχή της Avon Products, που έκλεισε χθες με άνοδο 17,25% μετά την απόρριψη της επιθετικής προσφοράς εξαγοράς από την Coty Inc.

Η Netflix αντιδρά με πτώση σε υποβάθμισή της από την Barclays Capital.

Νευρικότητα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς τα επιτόκια Ισπανίας και Ιταλίας εκτινάχθηκαν εξαιτίας φόβων για τα επίπεδα των χρεών του δύο χωρών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,62% χαμηλότερα στις 5.838 μονάδες, ο DAX με πτώση 1,05% στις 6.982 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε με απώλειες 1,62% στις 3.407 μονάδες.

Ο βασικός δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο υπέστη απώλειες 2,04% ενώ ο ΙΒΕΧ στην Μαδρίτη πτώση 2,71%.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 0,74% στα 104,45 δολ. ανά βαρέλι ενώ του χρυσού υποχωρεί 0,27% στα 1.675 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v