Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύτερος ο DAX από τον S&P 500 στο 2012

Οι γερμανικές μετοχές απόλαυσαν το καλύτερο ξεκίνημα έτους συγκριτικά με τις αμερικανικές από το 2006, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις θα απολαύσουν τα μέγιστα από την παγκόσμια ανάπτυξη.

Καλύτερος ο DAX από τον S&P 500 στο 2012
Οι γερμανικές μετοχές απόλαυσαν το καλύτερο ξεκίνημα έτους συγκριτικά με τις αμερικανικές από το 2006, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις θα απολαύσουν τα μέγιστα πλεονεκτήματα από την βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη έχει εκτιναχθεί (αφαιρεμένων των κερδών από μερίσματα) κατά 19% μέχρι στιγμής στο 2012, αφότου διολίσθησε μέχρι την φθηνότερη αποτίμηση των τελευταίων έξι ετών πέρσι.

Πρόκειται για την καλύτερη άνοδο από το 1998 και είναι κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες καλύτερη από την αύξηση του αμερικανικού δείκτη Standard & Poor’s 500 στην Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg .

Ο γερμανικός DAX έχει ξεπεράσει όλους τους χρηματιστηριακούς δείκτες ανεπτυγμένων αγορών φέτος.

Οι εταιρίες που απαρτίζουν τον DAX πραγματοποιούν πάνω από το 60% των πωλήσεών τους εκτός της Ευρώπης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v