Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lagarde:Παραμένει εύθραυστη η παγκόσμια ανάκαμψη

Η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει “εξαιρετικά εύθραυστη” παρά τα σημάδια σταθεροποίησης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ευρωζώνης και την ισχυρότερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη η Christine Lagarde.

Lagarde:Παραμένει εύθραυστη η παγκόσμια ανάκαμψη
Η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει "εξαιρετικά εύθραυστη" παρά τα σημάδια σταθεροποίησης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ευρωζώνης και την ισχυρότερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη η Christine Lagarde.

"Είναι σωστό να αναφέρουμε ότι τα πράγματα δείχνουν κάπως καλύτερα από ότι λίγους μήνες πριν" σημείωσε σύμφωνα με το Reuters η κ. Lagarde σε εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η κ. Lagarde προειδοποίησε ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να εφησυχάσουν και πρέπει "να χρησιμοποιήσουν αυτή την περίοδο ανασύνταξης δυνάμεων για να τελειώσουν τη δουλειά".

Οι χώρες δεν πρέπει να διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τη νομισματική πολιτική για να τονώσουν την ανάπτυξης, ιδίως εκείνες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα πληθωρισμού, σημείωσε η κ. Lagarde. 

Παράλληλα, η κ. Lagarde απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ να περιορίσουν το χρέος τους, το οποίο υπερβαίνει αυτή τη στιγμή το 100% του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v