Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στην Wall Street

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στην Wall μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα 4 ετών και πλέον. Στο επίκεντρο τα στοιχεία για την αμερικανική βιομηχανία και τα πρακτικά της Fed. Πιέζει τις ευρωαγορές το ισπανικό πρόβλημα.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στην Wall Street μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα 4 ετών και πλέον, παρακολουθώντας τα στατιστικά στοιχεία για την βιομηχανία και τα πρακτικά της Fed για περαιτέρω κατεύθυνση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 13.242 μονάδες, S&P υποχωρεί 0,09%, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 3.119 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street στηρίχθηκε χθες στα περαιτέρω μεγέθη που έδειξαν βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο 2007.

Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκονται τα μεγέθη για τις πωλήσεις αυτοκινήτων Μαρτίου και τις βιομηχανικές παραγγελίες Φεβρουαρίου.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων συνέχισαν να ενισχύονται αισθητά, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε οχήματα μεγαλύτερης ενεργειακής αποδοτικότητας, προσφέροντας ένα ακόμη «φωτεινό σημείο» για την αμερικανική οικονομία.

Η Chrysler Group ανακοίνωσε αύξηση 34% στις πωλήσεις, η Ford Motor 5% και η General Motors αύξηση 12%.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,3% τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, μετά την μείωση 1,1% του Ιανουαρίου.

Στην συνέχεια η Federal Reserve θα κοινοποιήσει τα πρακτικά της τελευταίας τακτικής συνεδρίασης.
 
Μεσοπρόθεσμα, καθοριστικό ρόλο για την μετέπειτα χρηματιστηριακή πορεία θα παίξουν τα εταιρικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου, που ξεκινούν να ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα στο επίκεντρο παραμένει η μετοχή της Avon Products, που έκλεισε χθες με άνοδο 17,25% μετά την απόρριψη της επιθετικής προσφοράς εξαγοράς από την Coty Inc.

Η Netflix αντιδρά με πτώση σε υποβάθμισή της από την Barclays Capital.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ισπανική οικονομία, οι φόβοι για επικίνδυνη επέκταση της κρίσης χρεών σε χώρες με μεγάλη βαρύτητα στο ευρωπαϊκό σύστημα, πιέζουν χαμηλότερα τις ευρωαγορές για μια ακόμη συνεδρίαση. Οι τραπεζικοί κλάδοι ασκούν πιέσεις, αλλά οι κλάδοι φαρμάκων ενισχύονται συγκρατώντας την πτώση.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,22% στις 5.862 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 0,25% στις 7.039 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,68% χαμηλότερα στις 3.439 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 74 σεντς στα 104,49 δολ. ανά βαρέλι ενώ του χρυσού υποχωρεί 40 σεντς στα 1.679 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v