Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: 4,75 εκατομμύρια άνεργοι τον Μάρτιο

Ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 38.769 τον Μάρτιο ή 0,8% και έφτασε στους 4,75 εκατομμύρια ανέργους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης.

Ισπανία: 4,75 εκατομμύρια άνεργοι τον Μάρτιο
Ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 38.769 τον Μάρτιο ή 0,8% και έφτασε στους 4,75 εκατομμύρια ανέργους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης. Στο 12μηνο η ανεργία αυξήθηκε 9,6% τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία της Eurostat που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη μέρα, έδειξαν ότι το ποσοστό της ισπανικής ανεργίας ήταν το υψηλότερο στην Ε.Ε. τον Φεβρουάριο στο 23,6%.

Επιπλέον, το δημόσιο χρέος της Ισπανίας προβλέπεται να αυξηθεί φέτος σε επίπεδα ρεκόρ και η χώρα θα χρειαστεί να πωλήσει ομόλογα 37 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει ένα έλλειμμα που ήταν υπερδιπλάσιο από το όριο της ευρωζώνης πέρσι.

Ο συνολικός δανεισμός θα ανέλθει στο 79,8% του ΑΕΠ. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή της χώρας στην δημοκρατία το 1978 και αισθητά αυξημένο από το 68,5% πέρσι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2012 που παρουσιάστηκε σήμερα στο κοινοβούλιο της Μαδρίτης.

Ο προϋπολογισμός προϋποθέτει πρόσθετες περικοπές δαπανών ύψους 27 δισ. ευρώ.

Η Ισπανία έχει τεθεί στο μάτι του κυκλώνα της κρίσης χρεών της ευρωζώνης το τελευταίο διάστημα. Ο υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal. δήλωσε ότι η επανεξέταση του προϋπολογισμού της Ισπανίας, που είναι απαραίτητη για να τεθούν υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά της χώρας, θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία της και τη θέση της στις αγορές. «Από άποψη προϋπολογισμού, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια σίγουρη ήττα», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v