Σταθεροποίηση σε θετικό έδαφος επιχειρεί η Wall

Νευρικό παραμένει το κλίμα στη Wall Street, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να επιχειρούν πλέον σταθεροποιήση σε θετικό έδαφος, ύστερα από την υποχώρηση του πετρελαίου, εξαλείφοντας τις προηγούμενες απώλειες. Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην Ευρώπη.

Νευρικό παραμένει το κλίμα στη Wall Street, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να επιχειρούν πλέον σταθεροποιήση σε θετικό έδαφος, ύστερα από την υποχώρηση του πετρελαίου, εξαλείφοντας τις προηγούμενες απώλειες. Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην Ευρώπη.

Η αλλαγή του ενεργού συμβολαίου futures και η πιθανότητα διαταραχών στην προσφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, είχαν συμβάλλει νωρίτερα στη νέα ανοδική τάση που παρατηρήθηκε στην τιμή του ”μαύρου χρυσού”.

Ωστόσο, η έκθεση του ΔΝΤ με την οποία υποβαθμίζονται οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2005, ενέτεινε τις ανησυχίες για τη μείωση της ζήτησης την ίδια περίοδο.

”Οι πρώτες ημέρες της εβδομάδας ενδέχεται να μην είναι και τόσο καλές, ιδίως από τη στιγμή που οι όγκοι συναλλαγών αναμένονται σε χαμηλά επίπεδα” σχολιάζει ο Marc Pado, αναλυτής της Cantor Fiztgerald. ”Ωστόσο, εκτιμούμε ακόμη ότι το ράλι θα συνεχιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου”.

Η διατήρηση της αδυναμίας του δολαρίου αποτελεί έναν ακόμη λόγο ανησυχίας για τους επενδυτές. Το ευρώ υποχώρησε ελαφρώς από τα επίπεδα ρεκόρ αλλά παραμένει πάνω από τα 1,30 δολ. έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς η συνάντηση υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών στο Βερολίνο δεν απέδωσε κάποιο μέτρο για την μετρίαση της υποχώρησης του δολαρίου.

Κέρδη της τάξης του 11% καταγράφει η μετοχή της Apple Computers, καθώς η Piper Jaffray αναβάθμισε την τιμή στόχο στα 100 από τα 52 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις στις μετοχές των Oracle και PeopleSoft προκαλεί η ενίσχυση της πιθανότητας δικαστικής επίλυσης του ζητήματος της επιθετικής προσφοράς που έχει καταθέσει η Oracle στους μετόχους της. Πτώση καταγράφει και η Yahoo.

Σε πτωτική τροχιά κινείται η μετοχή της Google, κατόπιν της είδησης ότι οι ιδρυτές της εταιρίας σκοπεύουν να πουλήσουν 7,2 εκατ. μετοχές ο καθένας.

Κατά 17% υποχωρεί η εταιρία λιανικής Krispy Kreme Doughnuts, καθώς ανακοίνωσε τα κέρδη γ΄ τριμήνου, που ήταν χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, αποσύροντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της για το δ΄ τρίμηνο.

Στις 10477,53 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Dow Jones, σημειώνοντας άνοδο 0,20%, κέρδη 0,38% καταγράφει ο S&P, στις 1174,79 μονάδες.

Εξάλλου, άνοδο 0,35% καταγράφει ο Nasdaq στις 2077,78 μονάδες.

Ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,58%, στις 4733,1 μονάδες, ο CAC 40 απώλειες 0,65%, στις 3774,25 μονάδες, ενώ ο Dax κινήθηκε πτωτικά στις 4123,98 μονάδες, με απώλειες 0,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v