Η νέα άνοδος του πετρελαίου πιέζει τη Wall

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η νέα ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών και το αδύναμο δολάριο, ενθαρρύνουν τους επενδυτές να διασφαλίσουν τα κέρδη που έχουν αποκομίσει μέσα στο μήνα. Πτωτικά κινούνται οι κύριες ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η νέα ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών και το αδύναμο δολάριο, ενθαρρύνουν τους επενδυτές να διασφαλίσουν τα κέρδη που έχουν αποκομίσει μέσα στο μήνα.

Η αλλαγή του ενεργού συμβολαίου futures και η πιθανότητα διαταραχών στην προσφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, έχουν συμβάλλει στη νέα ανοδική τάση που παρατηρείται στην τιμή του ”μαύρου χρυσού”. Η τιμή στο συμβόλαιο future για παράδοση Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 49,25 δολ. το βαρέλι, πλησιάζοντας τα 50 δολ. για πρώτη φορά στο τελευταίο δεκαπενθήμερο.

”Οι πρώτες ημέρες της εβδομάδας ενδέχεται να μην είναι και τόσο καλές, ιδίως από τη στιγμή που οι όγκοι συναλλαγών αναμένονται σε χαμηλά επίπεδα” σχολιάζει ο Marc Pado, αναλυτής της Cantor Fiztgerald. ”Ωστόσο, εκτιμούμε ακόμη ότι το ράλι θα συνεχιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου”.

Η διατήρηση της αδυναμίας του δολαρίου αποτελεί έναν ακόμη λόγο ανησυχίας για τους επενδυτές. Το ευρώ υποχώρησε ελαφρώς από τα επίπεδα ρεκόρ αλλά παραμένει πάνω από τα 1,30 δολ. έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς η συνάντηση υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών στο Βερολίνο δεν απέδωσε κάποιο μέτρο για την μετρίαση της υποχώρησης του δολαρίου.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις στις μετοχές των Oracle και PeopleSoft αναμένεται να προκαλέσει η ενίσχυση της πιθανότητας δικαστικής επίλυσης του ζητήματος της επιθετικής προσφοράς που έχει καταθέσει η Oracle στους μετόχους της

Σε πτωτική τροχιά κινείται η μετοχή της Google, κατόπιν της είδησης ότι οι ιδρυτές της εταιρίας σκοπεύουν να πουλήσουν 7,2 εκατ. μετοχές ο καθένας.

Στις 10.443 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Dow Jones, σημειώοντας πτώση 0,13%, ενώ οριακή υποχώρηση 0,08% καταγράφει ο S&P, στις 1.169 μονάδες.

Εξάλλου, απώλειες 0,19% καταγράφει ο Nasdaq στις 2.066 μονάδες.

Στο μεταξύ, ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,62%, στις 4.731 μονάδες, ο CAC 40 απώλειες 0,9%, στις 3.764 μονάδες, ενώ ο Dax κινείται πτωτικά στις 4.104 μονάδες, με απώλειες 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v