Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γυαλίζουν την... βιτρίνα στη Wall Street

Aνοδικά κινείται η Wall μετά την -έστω και μικρή- μείωση των επιτοκίων στη ιταλική δημοπρασία ομολόγων. Αρωγός τα εγχώρια στατιστικά για την ανεργία. Kέρδη για τράπεζες, εμπορεύματα. Ανάκαμψη ευρωαγορών, πτώση ευρώ.

Η μικρή μείωση των επιτοκίων στην ιταλική δημοπρασία προκαλεί άνοδο στους βασικούς δείκτες της Wall Street, που καλύπτουν σχεδόν όλες τις χθεσινές απώλειες. Αρωγός τα εγχώρια στατιστικά στοιχεία.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, τα κέρδη ισχυροποιήθηκαν μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών δεδομένων.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,76% στις 12.243 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,75% στις 1.259 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,55% υψηλότερα στις 2.604 μονάδες..

Πέντε μετοχές ενισχύονται για κάθε δύο που υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου μόλις 137 εκατομμύρια μετοχές αλλάζουν χέρια στις πρωινές συναλλαγές.

Οι όγκοι των συναλλαγών παραμένουν ισχνοί καθώς πολλοί επενδυτές απουσιάζουν λόγω αργιών, διογκώνοντας τις μεταπτώσεις στις τιμές, που επηρεάζονται και από τις τακτοποιήσεις της "βιτρίνας" των μεγάλων διαχειριστών, καθώς λήγει το έτος.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 2% αυτή την ώρα σε χαμηλό 5 μηνών, ενώ το ευρώ διολισθαίνει σε χαμηλό 15 μηνών κάτω από το 1,28 δολ.

Η Ιταλία πούλησε σήμερα κρατικά ομόλογα ύψους περίπου 7,02 δισ. ευρώ, με μείωση στα επιτόκια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το ιταλικό δημόσιο κατόρθωσε μείωσε των επιτοκίων και στις χθεσινές δημοπρασίες εντόκων και ομολόγων.

Η στατιστική εικόνα για την αμερικανική οικονομία ήταν ικανοποιητική.

Ο αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ανήλθε στους 381.000, αλλά πάντως παρέμεινε κάτω από το κρίσιμο «όριο» των 400.000, υποδεικνύοντας συγκράτηση στις τάσεις απολύσεων.

Επιπλέον, τα προσύμφωνα για πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 7,3% τον Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο 19 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδία κτηματομεσιτών.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε με αισθητές απώλειες χθες, με τον δείκτη Dow Jones Industrial Average να υποχωρεί 1,1%. Ο δείκτης των blue chips παραμένει ενισχυμένος 5% στο έτος.

Με αισθητή άνοδο ολοκλήρωσαν την προτελευταία συνεδρίαση του 2011 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντλώντας στήριξη από την δεύτερη συνεχόμενη ημέρα επιτυχημένων δημοπρασιών ιταλικών ομολόγων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,08% στις 5.567 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,34% στις 5.849 μονάδες, ενώ ο CAC υψηλότερα κατά 1,84% στις 3.128 μονάδες.

Υπό πίεση πάντως παραμένει το ευρώ, ενώ ο χρυσός έκλεισε με απώλειες για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v