Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια διόρθωση Wall μετά το ανοδικό σερί

Ηρεμες κινήσεις καταγράφει η Wall στο ξεκίνημα της τελευταίας εβδομάδας του έτους, μετά το προηγούμενο ανοδικό σερί. Περιορισμένοι όγκοι συναλλαγών, στο επίκεντρο η Sears. Μικρή άνοδος ευρωαγορών, σε χαμηλό 33 μηνών η Κίνα.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με ρηχούς όγκους συναλλαγών και επιφυλακτικές κινήσεις μετά τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,14% στις 12.277 μονάδες, ο S&P 0,2% στις 1.263 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,28% στις 2.611 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 1%, εξασφαλίζοντας κέρδη 3,6% στην εβδομάδα και 6,2% στο έτος.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε επί τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις την περασμένη εβδομάδα και γύρισε σε θετικά εδάφη για το έτος την Παρασκευή, χάρη στα βελτιωμένα μεγέθη που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία. Οι περιορισμένοι όγκοι συναλλαγών εξαιτίας των αργιών πολλαπλασίασαν τα κέρδη.

Σήμερα, το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την αγορά ακινήτων που θα ανακοινωθούν, καθώς και την ανακοίνωση του κολοσσού του λιανεμπορίου Sears Holdings Corp. ότι θα κλείσει έως 120 καταστήματα.

Σχετική ηρεμία επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου το Λονδίνο παραμένει κλειστό λόγω αργίας, ενώ ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,22% στις 5.892 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι κερδίζει 0,19% στις 3.108 μονάδες.

Στην Κίνα το χρηματιστήριο διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα 33 μηνών, συμπαρασύροντας το σύνολο των ασιατικών αγορών σε πτωτική εικόνα.

Στις λοιπές αγορές, τα συμβόλαια του πετρελαίου κινούνται σταθεροποιητικά στο Nymex στα 99,68 δολ. ανά βαρέλι.

Το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς έναντι του δολαρίου στο 1,3061 δολ. ενώ ο χρυσός υποχωρεί σχεδόν 1% στα 1.591 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v