Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στη Wall Street

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, μετά την ανακοίνωση για αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, το εισόδημα και τις καταναλωτικές δαπάνες το Νοέμβριο. Κέρδη για το πετρέλαιο. Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη.

Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, μετά την ανακοίνωση για την αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, το εισόδημα και την καταναλωτική δαπάνη το Νοέμβριο. Ικανοποίηση από την συμφωνία για την παράταση των περικοπών στο φόρο εισοδήματος.

O Dow κερδίζει 0,25% στις 12.200 μονάδες, ο S&P 0,25% στις 1.257 μονάδες και ο Nasdaq 0,21% στις 2.604 μονάδες.

Tην Παρασκευή, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών το Νοέμβριο κατά 3,8%, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε αύξηση 0,1% στο προσωπικό εισόδημα και στις καταναλωτικές δαπάνες, έναντι εκτιμήσεων για 0,2%.

Οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ανακούφιση και την είδηση για την επίτευξη συμφωνίας την Πέμπτη στο ζήτημα της παράτασης των φοροαπαλλαγών.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της BP καταγράφει κέρδη 2%, εξαιτίας της ανόδου του πετρελαίου.

Η μετοχή της διαδυκτιακής εκδοτικής εταιρείας Shutterfly, υποχωρεί 6,34%, ύστερα από την ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τα κέρδη προ φόρων του δ’ τριμήνου.

Η μετοχή της Rambus, πραγματοποιεί άλμα 14%, μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με την Broadcom.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του ιαπωνικού γιεν. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου στο 1,3049

Στην αγορά εμπορεύματος, το πετρέλαιο κερδίζει στα 99,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1.607 δολάρια την ουγκιά.

Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 1,02% στις 5.513 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 0,73% στις 5.859 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 0,73% στις 3.094 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v