Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall Street μετά το χθεσινό ράλι

Σε αρνητικό έδαφος οι μετοχές στη Wall μετά το χθεσινό ράλι. Μεγάλη πτώση για Nasdaq, όπου η μετοχή της Oracle καταγράφει  βουτιά 13%. Υποχωρεί ο χρυσός. Αρνητικά πρόσημα και στην Ευρώπη.

Υποχωρούν οι μετοχές στη Wall μετά το χθεσινό ράλι, με τους επενδυτές να παραμένουν διστακτικοί απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση και να επηρεάζονται από τα αρνητικά αποτελέσματα της Oracle και την ανακοίνωση για τις πωλήσεις κατοικιών.

Ο Dow υποχωρεί 0,52%, στις 12.038 μονάδες, ο S&P 0,58%, στις 1.234 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 1,94%, στις 2.553 μονάδες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη τα αποτελέσματα του προγράμματος παροχής τριετών δανείων.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ χορηγήθηκαν πάνω από 489,19 δισ. ευρώ τριετών δανείων, ποσό αρκετά υψηλότερο από τις εκτιμήσεις των επενδυτών. Τα δάνεια θα χορηγηθούν σε 523 τράπεζες στην ευρωζώνη.

Αρχικά οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην ανταπόκριση των τραπεζών στα δάνεια της ΕΚΤ, αλλά στη συνέχεια ερμήνευσαν την μεγάλη ζήτηση των δανείων ως ένδειξη για την πραγματικά άσχημη κατάσταση των τραπεζών.

"Η αρχικά θετική αντίδραση προήλθε από την ιδέα ότι η μεγαλύτερη ρευστότητα είναι κάτι καλό" ανέφερε αναλυτής της BTIG. "Πιστεύω ότι από εκεί και πέρα όλοι αναρωτήθηκαν γιατί είναι αναγκαία τόση ρευστότητα".

Οι επενδυτές αντέδρασαν αρνητικά και στην ανακοίνωση του Εθνικού Συνδέσμου Μεσιτών για τις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Νοέμβριο, οι οποίες σημείωσαν αύξηση 4%, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Mεγάλη πίεση δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος, με πρωταγωνιστή την Oracle, η μετοχή της οποίας πραγματοποιεί βουτιά 13%, ύστερα από την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου.

Σχεδόν όλες οι μετοχές του κλάδου της πληροφορικής καταγράφουν πτωτική πορεία, με την Microsoft να υποχωρεί 1,75%, την Salesforce 7,03%, την VMware 10,42%, την Tibco Software 13,42%

Η μόνη μετοχή που κινείται ανοδικά είναι αυτή της RIM, η οποία πραγματοποιεί άλμα 8% ύστερα από πληροφορίες ότι διάφορες εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες η Microsoft, η Amazon και η Νοkia ετοιμάζουν πρόταση εξαγοράς της Blackberry.

Η μετοχή της Nike σημειώνει άνοδο 1%, ύστερα από ανακοίνωση εσόδων β’ τριμήνου 469 εκατ. δολαρίων, αυξημένων κατά 3% .

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας και του ιαπωνικού γιεν, ενώ ενισχύεται έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,305.

Στην αγορά εμπορευμάτων το πετρέλαιο αυξάνεται στα 98,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1.610 δολάρια η ουγκιά.

Απώλειες στις ευρωαγορές καθώς η χορήγηση χαμηλότοκων δανείων από την ΕΚΤ στις τράπεζες της Ευρωζώνης δεν φάνηκε να καθησυχάζει τις ανησυχίες των επενδυτών για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,55% στις 5.389,74 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με πτώση 0,95% στις 5.791,53 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 0,82% στις 3.030,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v