Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall μετά τα θετικά macro

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall Street, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στην ανακοίνωση για την απασχόληση. Κέρδη για τεχνολογικό τομέα. Ανεβαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall, μετά τα αισιόδοξα μηνύματα από τα στοιχεία για την ανεργία και την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστηρία.

O Dow ενισχύεται κατά 0,58% στις 12.177 μονάδες, ο S&P σημειώνει κέρδη 0,79% στις 1.254 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,90% στις 2.601 μονάδες.

Θετικά ήταν τα μηνύματα από το μέτωπο των macro, με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.

Η ανάπτυξη στο Q3 αναθεωρήθηκε χαμηλότερα στο 1,8% από 2%, ωστόσο η αναθεώρηση αποδίδεται περισσότερο στην μείωση των δαπανών για την υγεία, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δαπάνες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν σε 5,7% από 5,5%.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Michigan κινήθηκε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, αυξήθηκε στις 69.9 μονάδες από 67,7 μονάδες στα μέσα του ίδιου μήνα και από 64,1 μονάδες στο τέλος Νοεμβρίου

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν από τις χθεσινές απώλειες, με τους επενδυτές να επανεκτιμούν την κίνηση της ΕΚΤ να προσφέρει φθηνά τριετή δάνεια στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Morgan Stanley και η General Electric κερδίζουν πάνω από 2,5%.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού τομέα. Η μετοχή της Akamai πραγματοποιεί άλμα 18%, ύστερα από συμφωνία για επέκταση των διαδικτυακών της υπηρεσιών.

Η μετοχή της Tibco Software κερδίζει πάνω από 5%, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Yahoo καταγράφει κέρδη 2%, ύστερα από ανακοινώσεις ότι η εταιρεία εξετάζει πρόταση εξαγοράς από την Yahoo Ιαπωνίας και την Alibaba.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του ιαπωνικού γιέν.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ανεβαίνει στα 99,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1.601 δολάρια την ουγκιά.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,25% στις 5.456,97 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με άνοδο 1,05% στις 5.852,18 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,36% στις 3.071,80 μονάδες.

Από πλευράς τραπεζικών τίτλων, άνοδο άνω του 3% σημείωσαν οι Deutsche Bank και BNP Paribas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v