Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Wall μετά τα στοιχεία για την ανεργία

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στα macro για την ανεργία αλλά και την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στην ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών και των θετικών μηνυμάτων από τις ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας. Επιφυλακτική η στάση για ανάπτυξη.

O Dow κερδίζει 0,23% στις 12.136 μονάδες, ο S&P 0,29% στις 1.247 μονάδες και ο Nasdaq 0,39% στις 2.588 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν από τις χθεσινές απώλειες, με τους επενδυτές να επανεκτιμούν την κίνηση της ΕΚΤ να προσφέρει φθηνά τριετή δάνεια στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Την ίδια ώρα, θετικά ήταν τα μηνύματα από το μέτωπο των macro, με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.

Η ανάπτυξη στο Q3 αναθεωρήθηκε χαμηλότερα στο 1,8% από 2%, ωστόσο η αναθεώρηση αποδίδεται περισσότερο στην μείωση των δαπανών για την υγεία, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δαπάνες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν σε 5,7% από 5,5%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Tibco Software κερδίζει πάνω από 5%, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Yahoo καταγράφει κέρδη 2%, ύστερα από ανακοινώσεις ότι η εταιρεία εξετάζει πρόταση εξαγοράς από την Yahoo Ιαπωνίας και την Alibaba.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,303.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ανεβαίνει στα 98,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ ανοδικά κινείται και ο χρυσός στα 1.612 δολάρια την ουγκιά.

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,09% στις 5.448 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ανεβαίνει 1,04% στις 5.852 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 1,41% στις 3.073 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v