Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος σε Wall Street και ευρωαγορές

Ανοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο υπό την επιρροή της δεύτερης ημέρας επιτυχών δημοπρασιών ιταλικών ομολόγων, παρά την αναπάντεχη αύξηση των νέων ανέργων.

Ανοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο υπό την επιρροή της δεύτερης ημέρας επιτυχών δημοπρασιών ιταλικών ομολόγων, παρά την αναπάντεχη αύξηση των νέων ανέργων.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, τα κέρδη δυναμώνουν και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,76% στις 12.243 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,75% στις 1.259 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,55% υψηλότερα στις 2.604 μονάδες..

Οι όγκοι των συναλλαγών παραμένουν ισχνοί καθώς πολλοί επενδυτές απουσιάζουν λόγω αργιών, διογκώνοντας τις επιπτώσεις στις τιμές, που επηρεάζονται και από τις τακτοποιήσεις της "βιτρίνας" των μεγάλων διαχειριστών, καθώς λήγει το έτος.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 2% αυτή την ώρα σε χαμηλό 5 μηνών, ενώ το ευρώ διολισθαίνει σε χαμηλό 15 μηνών κάτω από το 1,28 δολ.

Η Ιταλία πούλησε σήμερα κρατικά ομόλογα ύψους περίπου 7,02 δισ. ευρώ, με μείωση στα επιτόκια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το ιταλικό δημόσιο κατόρθωσε μείωσε των επιτοκίων και στις χθεσινές δημοπρασίες εντόκων και ομολόγων.

Η στατιστική εικόνα για την αμερικανική οικονομία ήταν μικτή.

Ο αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ανήλθε στους 381.000, αλλά πάντως παρέμεινε κάτω από το κρίσιμο «όριο» των 400.000, υποδεικνύοντας συγκράτηση των τάσεων απολύσεων.

Επιπλέον, τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών αυξήθηκαν 7,3% τον Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο 19 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδία κτηματομεσιτών.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε με αισθητές απώλειες χθες, με τον δείκτη Dow Jones Industrial Average να υποχωρεί 1,1%. Ο δείκτης των blue chips παραμένει ενισχυμένος 5% στο έτος.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι συνεδριάσεις είναι επιφυλακτικές, με τους όγκους συναλλαγών ρηχούς λόγω των εορτών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,22% στις 5.520 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,37% στις 5.794 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,16% υψηλότερα στις 3.076 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v