Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές διαθέσεις στην Wall Street

Διορθωτική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν μέσω ιδιαίτερα ισχνών όγκων συναλλαγών εξαιτίας της εορταστικής απουσίας πολλών επενδυτών. Υποχωρεί το ευρώ

Διορθωτική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν μέσω ιδιαίτερα ισχνών όγκων συναλλαγών εξαιτίας της εορταστικής απουσίας πολλών επενδυτών.

Η επιτυχής δημοπρασία ιταλικών ομολόγων ενέπνευσε κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά το άνοιγμα της Wall Street είναι αρνητικό, μετά την πολυήμερη άνοδο της περασμένης εβδομάδας και την σταθεροποίηση της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,34% στις 12.250 μονάδες, ο S&P 0,41% στις 1.260 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,52% στις 2.612 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται κατά κύριο λόγο υψηλότερα αντλώντας στήριξη από την επιτυχή δημοπρασία εντόκων και ομολόγων της Ρώμης, όπου παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των επιτοκίων σε σχέση με τα επίπεδα του Νοεμβρίου. Ωστόσο η αμερικανική διόρθωση προκαλεί μικτά πρόσημα το απόγευμα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,62% στις 5.547 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,48% στις 5.864 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,07% στις 3.105 μονάδες.

Τα ευνοϊκά στατιστικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα προσφέρουν επίσης στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία, επιτείνοντας τις προοπτικές να αποφύγουν οι ΗΠΑ την διπλή ύφεση.

Σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί στατιστική ανακοίνωση. Από το επιχειρηματικό πεδίο, η Cavium αντιδρά αρνητικά στην υποβάθμιση των στόχων για το δ΄τρίμηνο.

Για ανάλογους λόγους υποχωρεί και η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Medicis Pharmaceutical Corp.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε με μικτά πρόσημα, μετά από μια συνεδρίαση ήπιων διακυμάνσεων και ρηχών, λόγω των εορτών, συναλλαγών, χθες.

Μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, ο Dow ενισχύεται 6,2% στο έτος, ενώ ο S&P κερδίζει 0,6% αλλά ο Nasdaq χάνει 1%.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί ελαφρώς αυτή την ώρα στα 101 δολάρια, μετά το ράλι τιμών εξαιτίας της απειλής διαταραχών στην προσφορά του μαύρου χρυσού λόγων Ιράν.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,30 έναντι του δολαρίου, το οποίο υποχωρεί ανεπαίσθητα έναντι του ιαπωνικού γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v