Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στην Wall Street

Οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο μετά την ανακοίνωση της εξόδου της Citigroup από το Βέλγιο ωθούν χαμηλότερα την Wall και επαναφέρουν τον S&P στα "κόκκινα" για το 2011. Κάτω από το 1,3$ το ευρώ, απώλειες στις ευρωαγορές.

Οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο συνεχίζονται έντονες στα χρηματιστήρια και πιέζουν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street, παρά την ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της ιταλικής δημοπρασίας εντόκων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,02% στις 12.166 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 1,11% στις 1.251 μονάδες και επιστρέφει στα «κόκκινα» για το 2011, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1,1% στις 2.596 μονάδες.

Το δημοσίευμα για την αποχώρηση της Citigroup από το Βέλγιο με την πώληση της εκεί μονάδας καταναλωτικής τραπεζικής στην γαλλική Credit Mutuel Nord Europe επανέφερε τα αρνητικά πρόσημα στους τραπεζικούς κλάδους Ευρώπης και ΗΠΑ. Ο τίτλος της Citigroup υποχωρεί 2%.
 
Η Bank of America (-2,5%) έχει την χειρότερη εμφάνιση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones Industrial Average επί δεύτερη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα.

Η διολίσθηση του ευρώ στο 1,299 δολ. από 1,307 νωρίτερα, συνεπικουρεί στις απώλειες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Οι όγκοι των συναλλαγών διαμορφώνονται ιδιαίτερα ισχνοί εξαιτίας της απουσίας πολλών επενδυτών λόγω εορτών.

Από το επιχειρηματικό πεδίο στις ΗΠΑ, η Cavium αντιδρά αρνητικά στην υποβάθμιση των στόχων για το δ΄τρίμηνο.

Για ανάλογους λόγους υποχωρεί και η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Medicis Pharmaceutical Corp.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε με μικτά πρόσημα, χθες, μετά από μια συνεδρίαση ήπιων διακυμάνσεων και ρηχών, λόγω των εορτών, συναλλαγών.

Μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, ο Dow ενισχυόταν 6,2% στο έτος, ενώ ο S&P 0,6% αλλά ο Nasdaq έχανε 1%.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί ελαφρώς αυτή την ώρα στα 101 δολάρια, μετά το ράλι τιμών εξαιτίας της απειλής διαταραχών στην προσφορά του μαύρου χρυσού λόγων Ιράν.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν κατά κύριο λόγο υψηλότερα αντλώντας στήριξη από την επιτυχή δημοπρασία εντόκων και ομολόγων της Ρώμης, όπου παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των επιτοκίων σε σχέση με τα επίπεδα του Νοεμβρίου. Ωστόσο οι έντονες τραπεζικές πιέσεις στην αμερικανική αγορά μετά την ανακοίνωση της εξόδου της Citi από το Βέλγιο, προκάλεσαν τελικώς αρνητικό κλείσιμο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,1% χαμηλότερα στις 5.507 μονάδες, ο DAX 2,01% χαμηλότερα στις 5.771 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 1,03% στις 3.071 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v