Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Internet επιστρέφει δριμύτερο στη Wall Street

Με... οδηγούς το Facebook και την Yelp, το 2012 αναμένεται να αποτελέσει την καλύτερη χρονιά αρχικών δημοσίων εγγραφών εταιρειών του διαδικτύου στη Wall Street από το 1999.

Το Internet επιστρέφει δριμύτερο στη Wall Street
Με "οδηγούς" το Facebook και την Yelp, η φετινή χρονιά αναμένεται να αναδειχθεί στην καλύτερη για τις αμερικανικές αρχικές δημόσιες εγγραφές εταιρειών του διαδικτύου από το 1999.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Facebook αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή στο χώρο του διαδικτύου και την εκτίμηση ότι 14 ακόμη εταιρείες που σχετίζονται με το Internet προγραμματίζουν πωλήσεις μετοχών, η βιομηχανία αναμένεται να αντλήσει 11 δισ. δολάρια του χρόνου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg.

Το 1999, λίγο πριν τη φούσκα του διαδικτύου, είχαν αντληθεί 18,5 δισ. δολάρια από αρχικές δημόσιες εγγραφές εταιρειών του Internet.

Ωστόσο, παρότι η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων ενδέχεται να προσελκύσει επενδυτές στο Facebook, η αυξημένη μεταβλητότητα των μετοχών και η κρίση χρέους της ευρωζώνης ενδέχεται να μετριάσει το ρυθμό των παγκόσμιων αρχικών εγγραφών γενικότερα, έπειτα από πτώση 38% το 2011.

Το 2011 αντλήθηκαν σε διεθνές επίπεδο 155,8 δισ. δολάρια, έναντι 252 δισ. δολάρια πέρσι ενώ στις ΗΠΑ οι αρχικές δημόσιες εγγραφές συγκέντρωσαν 38,8 δισ. δολάρια καταγράφοντας ετήσια πτώση 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Στην Ασία αντλήθηκαν φέτος 79,2 δισ. δολάρια, από 176,5 δισ. δολάρια πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v