Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Carlyle: Επιστροφές ρεκόρ 15 δισ. στους επενδυτές

Ο όμιλος Carlyle απέδωσε στους επενδυτές το ρεκόρ των 15 δισ. δολαρίων κατά το 9μηνο, ένα ποσό αντίστοιχο με τις συνολικές αποδόσεις που έκαναν τα ανταγωνιστικά private equity Blackstone, KKR και TPG μαζί.

Carlyle: Επιστροφές ρεκόρ 15 δισ. στους επενδυτές
Ο όμιλος Carlyle απέδωσε στους επενδυτές το ρεκόρ των 15 δισ. δολαρίων κατά το πρώτο 9μηνο του 2011, ένα ποσό αντίστοιχο με τις συνολικές αποδόσεις που έκαναν τα ανταγωνιστικά private equity Blackstone, KKR και TPG μαζί, στην ίδια περίοδο.

Η εξαιρετική αυτή επίδοση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η Carlyle Group προγραμματίζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο αμέσως μόλις εξομαλυνθούν οι συνθήκες στην αγορά.
Ενας βασικός συντελεστής για την αποτίμηση των εταιριών private equity είναι το μέγεθος των υπό διαχείριση κεφαλαίων της.

Μετά την επιστροφή 15 δισ. δολ. στους επενδυτές, ο όμιλος Carlyle και πάλι αύξησε τα υπό διαχείριση ενεργητικά του από τα 107 δισ. δολ. στα τέλη του περασμένου έτους, στα 148 δισ. δολ. περίπου σήμερα.

Η Carlyle κατόρθωσε να εξέλθει από επενδύσεις νωρίς στο έτος, πριν επιδεινωθούν οι συνθήκες στα χρηματιστήρια. Εξήλθε για παράδειγμα φέτος από την China Pacific Insurance καθώς και την αμερικανική ενεργειακή Kinder Morgan, ενώ πώλησε μερίδια σε εταιρίες όπως η Dunkin Brands, καθώς και επιχειρήσεις όπως η ιταλική Moncler.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισαν οι Financial Times, η Carlyle επέστρεψε 15 δισ. δολ. στους επενδυτές ενώ η TPG 4 δισ. δολ. στο 9μηνο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι Blackstone και KKR απέδωσαν 6 και 5 δισ. δολ. αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v