Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνικές τράπεζες ενδιαφέρονται για ευρωπαϊκές

Κορυφαίες ιαπωνικές τράπεζες ενδιαφέρονται για την αγορά ενεργητικών από τις καταπονημένες ευρωπαϊκές ανταγωνιστικές τους, αλλά περιμένουν καλύτερες προσφορές σε πιο ελκυστικές τιμές τον ερχόμενο χρόνο.

Ιαπωνικές τράπεζες ενδιαφέρονται για ευρωπαϊκές
Κορυφαίες ιαπωνικές τράπεζες ενδιαφέρονται για την αγορά ενεργητικών από τις καταπονημένες ευρωπαϊκές ανταγωνιστικές τους, αλλά πιστεύουν ότι οι αυξανόμενες πιέσεις στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών θα τις υποχρεώσουν να προσφέρουν καλύτερης ποιότητας ενεργητικά σε πιο ελκυστικές τιμές τον ερχόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με ξεχωριστές συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι επικεφαλής των Νο2 και του Νο3 τραπεζικών ομίλων της Ιαπωνίας στους Financial Times, η κρίση της ευρωζώνης έχει παρουσιάσει μια πολύ καλή ευκαιρία για την επέκταση των ιαπωνικών τραπεζών στο εξωτερικό.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για επιχειρηματική ευκαιρία», δήλωσε ο κ. Koichi Miyata πρόεδρος της Sumitomo Mitsui Financial Group, που πρόσφατα αγόρασε πιστωτικά ενεργητικά αξίας 590 εκατ. ευρώ από την Bank of Ireland με έκπτωση 15% σε σχέση με την αξία δανείων.

Ο κ. Yasuhiro Satο, chief executive της Mizuho Financial Group, δήλωσε ότι, εκτός από τα δανειακά ενεργητικά που προσφέρουν προς πώληση ευρωπαϊκές τράπεζες, «αν προσφέρουν θυγατρικές για παράδειγμα, στην Ασία ή την κεντρική ή νότιο Αμερική ή και μετοχές σε εγχώριες επιχειρήσεις που έχουν αυτές οι θυγατρικές, θα είναι ευκαιρία.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v