Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Σύνοδος δίνει ώθηση στη Wall

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street, αντιδρώντας θετικά στην χθεσινή συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών. Θετικά μηνύματα για ανάπτυξη στο Q3. Σημαντικά κέρδη για τράπεζες. Ράλι στην Ευρώπη.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street, ακολουθώντας το παγκόσμιο χρηματιστηριακό ράλι μετά την χθεσινή συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. 

Ο  Dow ενισχύεται 1,45%, στις 12.042 μονάδες, ο S&P σημείωνει κέρδη 2,47%, στις 1.273 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται υψηλώτερα 2,57%, στις 2.712 μονάδες.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ενίσχυση του EFSF, καθησυχάζουν τους επενδυτές για την πορεία της ευρωπαϊκής κρίσης.

Σύμφωνα με αναλυτές οι αγορές αναγνωρίζουν ότι οι "αποφάσεις της Συνόδου αποτελούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση".

Οι επενδυτές αντιδρούν θετικά και στα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, η οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών αναπτύχθηκε το γ’ τρίμηνο του 2011 με ρυθμό 2,5%.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν και η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά 2,4%.

Στο εταιρικό μέτωπο, υπήρξαν αρκετές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου.

Η Dow Chemical ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 815 εκατ. δολάρια, έναντι 512 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Η μετοχή καταγράφει άνοδο 3,94%.

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε κέρδη 10.3 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 41% σε σχέση με πέρυσι. Η μετοχή της εταιρίας σημειώνει κέρδη 2%.

Ισχυρά κέρδη καταγράφει ο τραπεζικός τομέας με τις μετοχές της Morgan Stanley να σημειώνουν άνοδο 11% και της Citi Group 8%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, το ιαπωνικό γιεν και την βρετανική λίρα.

Η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,4041.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται ανοδικά στα 92,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1.719, 20 δολάρια την ουγκιά.

Με ράλι υποδέχτηκαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές τη συμφωνία των Βρυξελλών, ενώ ιλιγγιώδη κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 5,43%, στις 6.342 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 6,32%, στις 3.370 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 3,40%, στις 5.742 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v