Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις έδωσαν ώθηση στη Wall

Η συμφωνία στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών και οι πληροφορίες για κινεζικό ενδιαφέρον σε ομόλογα που θα εκδώσει το EFSF οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Άνοδος άνω του 1% για Dow και S&P. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Η συμφωνία στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών και οι πληροφορίες για κινεζικό ενδιαφέρον σε ομόλογα που θα εκδώσει το EFSF οδήγησαν σε άνοδο τη Wall. Κέρδη άνω του 1% για τον Dow και τον S&P. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα, στους ρυθμούς των φημών αναφορικά με τις ενδεχόμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών κινήθηκε η Wall Street.

Συγκεκριμένα, η θεαματική άνοδος στην έναρξη της συνεδρίασής της, όταν οι προσδοκίες είχαν κορυφωθεί για καθολική λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους από τη Σύνοδο Κορυφής, γρήγορα περιορίστηκε μετά τις πληροφορίες για διακοπή των συνομιλιών με την τραπεζική ένωση IIF.

Στη συνέχεια, οι δείκτες της Wall διαπραγματεύονταν σε σταθεροποιητικό έδαφος -κυρίως με αρνητικό πρόσημο-, εν μέσω φημών για τα ενδεχόμενα αποτελέσματα της συνόδου.

Ωστόσο, προς το μέσον της συνεδρίασης, οι δείκτες γύρισαν σε θετικό πρόσημο έπειτα από φήμες ότι η Κίνα θα αγοράσει ομόλογα που θα εκδώσει το ταμείο διασώσεων EFSF, ενώ οι πρώτες πληροφορίες από τη σύνοδο αναφέρουν ότι τελικά υπάρχει συμφωνία για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα προβλημάτισαν τους επενδυτές και η μετοχή της Amazon δέχτηκε τις ισχυρότερες πιέσεις.
 
Ειδικότερα, τα κατώτερα των αναμενομένων αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Amazon προκάλεσαν απώλειες έως και 12% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ στο τέλος γύρισε σε θετικό έδαφος. 

Στον αντίποδα, τα καλά αποτελέσματα της Boeing και η αναβάθμιση των στόχων κερδοφορίας για το 2011 στήριξαν τον αεροπορικό κλάδο στη Wall, με τη μετοχή να ενισχύεται 2%.

Μικτά, αντίστοιχα, ήταν και τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν καθώς οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν σημαντικά λόγω του κλάδου των υπηρεσιών, ενώ στη στεγαστική αγορά οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σημείωσαν σημαντική αύξηση 5,7% τον Σεπτέμβριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε πτωτικά 2,7% στα 90,65 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,5% στα 1.725 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε πτώση 4%, στο 0,53 σεντς, ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 2%, στα 18,98 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 1,39%, στις 11.869,04 μονάδες, ο S&P σημείωσε κέρδη 1,05%, στις 1.242 μονάδες, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,46%, στις 2.650,67 μονάδες.

Οι εναλλαγές διαθέσεων και προσήμων κυριάρχησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τελικώς, την ώρα όπου οι ηγέτες της Ευρώπης άρχισαν να συγκεντρώνονται για τη Σύνοδο Κορυφής, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,5% υψηλότερα στις 5.553 μονάδες, ο DAX, που κέρδιζε πάνω από 1%, έκλεισε με πτώση 0,51% στις 6.016 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 3.170 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v