Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε πάνω από τις 11.000 μονάδες ο Dow

Ισχυρή άνοδος στη Wall καθώς τονώθηκαν οι προσδοκίες για ένα τρίτο πακέτο στήριξης από τη Fed μετά την νέα πτώση στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ. "Άλμα" 320 μονάδων για τον Dow. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ισχυρή άνοδος στη Wall καθώς τονώθηκαν οι προσδοκίες για ένα τρίτο πακέτο στήριξης από τη Fed μετά την νέα πτώση στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ. Άλμα 300 μονάδων για τον Dow. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία πωλήσεων νέων κατοικιών ενίσχυσαν τις ελπίδες αναλυτών και επενδυτών ότι η Fed θα υποχρεωθεί σύντομα και μάλιστα στο συνέδριο των Κεντρικών Τραπεζιτών την Παρασκευή στις ΗΠΑ να ανακοινώσει ένα τρίτο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι ελπίδες για μια νέα δυναμική παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας εκτόξευσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall με τους δείκτες να σημειώνουν άνοδο έως και 4,3% (Nasdaq).

Παρά την ευρεία άνοδο στη Wall, ο τίτλος της Bank of America υποχώρησε εκ νέου σήμερα 4% -μετά την χθεσινή πτώση 8%- με αφορμή την εκτίναξη του CDS του τραπεζικού ομίλου σε επίπεδα ρεκόρ.

Ωστόσο, ευρύτερα ο χρηματοπιστωτικός κλάδος του S&P 500 κινήθηκε ανοδικά μετά την είδηση ότι η λίστα της Federal Deposit Insurance με τις προβληματικές τράπεζες στις ΗΠΑ μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2006.

Άλμα 4,29% για των τεχνολογικό δείκτη Nasdaq με πρωταγωνιστές της ανόδου τους τίτλους των Microsoft και Cisco System.

Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι παραμένουν οι ανησυχίες για την κρίση χρέους σε ΗΠΑ και Ευρώπη με τους επενδυτές σε κάθε αρνητική είδηση να σπεύδουν σε ρευστοποιήσεις.

Ενδεικτική του κλίματος είναι ο πρόσκαιρος περιορισμός του αγοραστικού ενδιαφέροντος στο μέσο της συνεδρίασης μετά την είδηση σεισμού μεγέθους 5,9 της κλίμακας ρίκτερ στην πολιτεία της Βιρτζίνια.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, μόνο απογοητευτικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα νέα στοιχεία από την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα για τρίτο διαδοχικό μήνα οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,7% τον Ιούλιο έναντι αύξησης 1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αντίστοιχα η Κεντρική τράπεζα του Ρίτσμοντ ανακοίνωσε πτώση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας στο -10 τον Αύγουστο, σε χαμηλό Ιουνίου 2009.

Η δυναμική επιστροφή των επενδυτών σε μετοχικούς τίτλους διέκοψε το ανοδικό σερί στην τιμή του χρυσού. Συγκεκριμένα σήμερα ο χρυσός υποχώρησε 3% στα 1.835 δολ./oz. Στον αντίποδα η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε ανοδικά 1,85% στα 85,98 δολ. ανά βαρέλι.

Στη αγορά ομολόγων, στη δημοπρασία 2ετών αμερικανικών χρεογράφων της τάξεως των 35 δισ. δολαρίων η απόδοση διαμορφώθηκε σε νέο ιστορικό χαμηλό στο 0,222%

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε απώλειες 5%, στα 0,90 σεντς ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 4,4%, στα 22,59 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 2,97%, στις 11.176,76 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 3,43%, στις 1.162,34 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 4,29%, στις 2.446,06 μονάδες.

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές αγορές απεκόμισαν σημαντικά κέρδη, με αρωγό την ανάκαμψη στη Wall Street.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,67% στις 5.129 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υψηλότερα 1,07% στις 5.532 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι με κέρδη 1,08% στις 3.084 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v