Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πληθωρισμός και ανεργία ανησυχούν την Wall

Η αύξηση του αριθμού νέων ανέργων στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών και η περαιτέρω αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού ασκούν πιέσεις στην Wall. Πιέσεις στις τράπεζες, απώλειες ευρωαγορών λόγω της κρίσης χρεών.

Η αύξηση του αριθμού νέων ανέργων στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών και η περαιτέρω αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού ασκούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Πιέσεις υφίστανται οι τραπεζικές μετοχές, μετά από δημοσίευμα ότι οι αμερικανικές αρχές μελετούν κατά πόσον ορισμένες μεγάλες τράπεζες του πλανήτη συνωμότησαν για να χειραγωγήσουν το βασικό επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού κατά την διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης. Ο τίτλος της Bank of America υποχωρεί 0,5% ενώ της Citigroup 1,1%.

Το ενδιαφέρον παραμένει παράλληλα επικεντρωμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄τριμήνου από τις μεγάλες εισηγμένες των ΗΠΑ, με την κύρια ανακοινωση της ημέρας από την Google, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,29% στις 12.235 μονάδες, ο S&P 0,36% στις 1.310 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,46% στις 2.750 μονάδες.

Αν και τα εγχώρια στατιστικά και εταιρικά στοιχεία παραμένουν στο επίκεντρο της Wall Street, η κλιμάκωση στην κρίση χρεών της ευρωζώνης επηρεάζει επίσης την επενδυτική ψυχολογία.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,78% στις 5.964 μονάδες, ο DAX 0,44% στις 7.147 μονάδες, ενώ ο CAC 0,89% στις 3.970 μονάδες.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Wolfgang Schaeuble δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα ότι πιθανόν να χρειαστεί να ληφθούν «περαιτέρω μέτρα» αν η επιθεώρηση του Ιουνίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δείξει ότι δεν είναι βιώσιμο το δανειακό βάρος της Ελλάδας.

Η Wall Street έκλεισε υψηλότερα στην χθεσινή συνεδρίαση, με στήριξη κυρίως από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων Q1 σήμερα, η Hasbro ανακοίνωσε μείωση καθαρών κερδών 71%.

Ο τίτλος της Bank of Ireland στην Νέα Υόρκη ενισχύεται μετά την ανακοίνωση συρρίκνωσης των καθαρών ζημιών 2010, ενώ της Banco Santander υποχωρεί εξαιτίας υποβάθμισης από την UniCredit.

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης οι εταιρίες Zipcar και Arcos Dorados (Fast-food) που ξεκινούν σήμερα διαπραγμάτευση στο New York Stock Exchange. Οι μετοχές τους συμπεριφέρονται με έντονα ανοδικές τάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v