Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και Obama στήριξαν τη Wall Street

Κέρδη στη Wall μετά τα καλά αποτελέσματα α΄τριμήνου της JP Morgan, τις θετικές διαπιστώσεις της Fed για την αμερικανική οικονομία και το σχέδιο Obama για τη μείωση του ελλείμματος. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Κέρδη στη Wall μετά τα καλά αποτελέσματα της JP Morgan, τις θετικές διαπιστώσεις της Fed για την αμερικανική οικονομία και το σχέδιο Obama για τη μείωση του ελλείμματος. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Ωστόσο, η αρχική ισχυρή άνοδος στη Wall γρήγορα περιορίστηκε μετά την δεύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η JP Morgan.

Αναλυτικά στην έναρξη της συνεδρίασης οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου της JP Morgan (τόσο στα καθαρά κέρδη όσο και στα έσοδα) ωστόσο η προειδοποίηση της διοίκησης ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στο μέρισμα καθώς συνεχίζονται οι ζημιές από τα ενυπόθηκα δάνεια, προσγείωσε απότομα την αγορά.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Windham Financial Services, Paul Mendelson, “οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα αλλά ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν και στις προοπτικές κερδοφορίας των εισηγμένων.”

Σε θετική τροχιά ωστόσο κράτησε τη Wall η δημοσίευση της Beige Book από τη Fed όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι συνεχίζεται η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας με πρωταγωνιστή των εξελίξεων τον βιομηχανικό κλάδο.

Επιπλέον θετικά είδε η αγορά το σχέδιο Obama για μείωση του ελλείμματος κατά 4 τρισ. δολάρια την επόμενη 12ετία.

Σημαντικά κέρδη για τον τεχνολογικό κλάδο μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Riverbed Technology με την μετοχή να ενισχύεται 11% λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Επιπλέον διατηρείται έντονη η φημολογία για εξαγορά της Tyco International από την Schneider Electric.

Στο μέτωπο της οικονομίας οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 0,4%, οριακά κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στην αγορά εμπορευμάτων το πετρέλαιο, κινήθηκε ανοδικά 0,8% στα 107,12 δολ. ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύθηκε 0,3% στα 1.459 δο./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 1,1% στα 1,79 δολάρια και το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 0,6% στα 28,57 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,06% στις 12.270,99 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,02% στις 1.314,41 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,61% στις 2.761,52 μονάδες.

Η βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη και μια σειρά ευνοϊκές επιχειρηματικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα τριμήνου, πρόσφεραν στήριξη στους βασικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που έτσι αντέδρασαν στις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,77% στις 6.010,44 μονάδες, ο DAX με άνοδο 1,06% στις 7.178 μονάδες και ο CAC40 υψηλότερα 0,75% στις 4.006 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v