Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα με τεχνολογικά κέρδη στην Wall

Οι ταραχές στην Λιβύη και η συνεπαγόμενη εκτίναξη του πετρελαίου εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά τα blue chips και την ευρύτερη αγορά στην Wall Street, αλλά η τεχνολογία αντιδρά θετικά μετά την πολυήμερη πτώση.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις σημαντικών πιέσεων. Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και απογοητευτικά αποτελέσματα πιέζουν τα blue chips και την ευρύτερη αγορά, ενώ η τεχνολογία ανακάμπτει και στηρίζει στα «πράσινα» τον δείκτη Nasdaq.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 12.061 μονάδες, ο S&P 0,26% στις 1.303 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,12% στις 2.723 μονάδες.

Οι αναταραχές στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική και ειδικά στην πλουτοπαραγωγική Λιβύη όπου επικεντρώνονται το τελευταίο διάστημα, άσκησαν και χθες σημαντικές πιέσεις, επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones Industrial Average.

Η τιμή του πετρελαίου WTI στην αγορά της Νέας Υόρκης ενισχύεται 2,5 δολ. στα 100 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας εκτιναχθεί έως τα 103,4 ενδοσυνεδριακά. Το Brent στο Λονδίνο ενισχύθηκε έως τα 119 δολάρια.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 22.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας και διαμορφώθηκαν κάτω από το κρίσιμο επίπεδα των 400.000.

Όμως, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Ιανουάριο που καθρεφτίζουν τις επενδυτικές προθέσεις των επιχειρήσεων, βελτιώθηκαν ελαφρώς λιγότερο απ’όσο αναμενόταν, κατά 2,7%..

Τέλος, οι πωλήσεις νεόδμητων βούλιαξαν 12,6% τον Ιανουάριο.

Η μετοχή της General Motors αντιδρά θετικά στα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ τα σούπερ μάρκετ Target Corp. υποχωρούν ελαφρώς.

Η Priceline.com εκτινάσσεται 4% μετά την ανακοίνωση κερδών Q4, ενώ η Newmont Mining ενισχύεται 1,2%.

Οι ταραχές στην Λιβύη, η συνεπαγόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου και οι συνακόλουθοι φόβοι για τον πληθωρισμό, εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά τις διεθνείς αγορές.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,28% στις 5.907 μονάδες, ο DAX1,04% στις 7.119 μονάδες, ενώ ο CAC 0,11% στις 4.009 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v