Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα για τράπεζες & ασφαλιστικές

Απογοητευτικές χαρακτηρίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δύο μεγάλων παικτών του ευρωπαϊκού ασφαλιστικού κλάδου, ενώ μικτή εικόνα δίνουν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Royal Bank of Scotland και Credit Agricole

Τα αποτελέσματα για τράπεζες & ασφαλιστικές
Μεικτή είναι η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από μεγάλους παίκτες του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού κλάδου. Η μετοχή της Royal Bank of Scotland καταγράφει υποχώρηση 2,8% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου έδειξαν μεγάλη έκθεση στην ιρλανδική οικονομία. Αντιθέτως, κέρδη 4,7% καταγράφει η μετοχή της Credit Agricole, η οποία ανακοίνωσε ζημίες μικρότερες των αναμενόμενων.

Και πάλι ζημίες για την Credit Agricole
Η γαλλική τράπεζα Credit Agricole ανακοίνωσε ζημίες για το τέταρτο τρίμηνο του 2010 ύψους 328 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους είχε καταγράψει κέρδη 433 εκατ. ευρώ. Οι ζημίες αποδίδονται τόσο σε αλλαγές στην ιταλική Intesa SanPaolo καθώς η γαλλική τράπεζα «πληρώνει» τη διαγραφή μεριδίου 4,79% συνολικής αξίας 1,24 δισ. ευρώ της ιταλικής συμμετοχή της, όσο και στην Εμπορική Τράπεζα, αλλά επισημαίνεται ότι ήταν μικρότερες από τις ζημίες των 461 εκατ. ευρώ που ανέμενε η αγορά.

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Royal Bank of Scotland
Στην κερδοφορία επέστρεψε η Royal Bank of Scotland το τελευταίο τρίμηνο του 2010, ενώ η διοίκηση της βρετανικής τράπεζας δηλώνει ότι τα σχέδια ανάκαμψης προχωρούν ταχύτερα από ότι αναμενόταν.
Η βρετανική τράπεζα που βρίσκεται σχεδόν υπό κρατικό έλεγχο, ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 1,9 δισ. στερλινών για το 2010, έναντι ζημιών 6,1 δισ. στερλινών τον προηγούμενο χρόνο.
Ωστόσο, σε επίπεδο προ φόρων, η RBS κατέγραψε ζημίες 239 εκατ. στερλινών έναντι ζημιών 1,9 δισ. στερλινών το 2009. Το τέταρτο τρίμηνο εμφάνισε προ φόρων κέρδη ύψους 4 εκατ. στερλινών και καθαρά κέρδη 12 εκατ. στερλινών.

Αύξηση κερδών 11% για την Allianz το τέταρτο τρίμηνο
Αύξηση κερδών κατά 11% και εσόδων κατά 1,9% ανακοίνωσε η γερμανική ασφαλιστική για το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της άγγιξαν τα 1,14 δισ ευρώ από 1,02 δις ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 26 δις. ευρώ από 25.5 δις. ευρώ. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι οι προβλέψεις των αναλυτών ήταν ακόμη υψηλότερες καθώς έκαναν λόγο για κέρδη στα 1,18 δις. ευρώ με έσοδα στα 25,88 δις ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires .

Μείωση κερδών για την Aegon
Μείωση καθαρών κερδών κατά 19% ανακοίνωσε η Aegon ενώ δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να ανταποκριθεί στους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας που επιβάλλουν οι ολλανδικές αρχές πριν τον Ιούνιο. Τα κέρδη της μειώθηκαν στα 318 εκατ. ευρώ από 393 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v