Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιδόματα $36 δισ. μοιράζει ο βασιλιάς Αμπντάλα

Επιδόματα 36 δισ. δολ. μοιράζει ο βασιλιάς Αμπντάλα για να μην μεταδοθεί ο «ιός των εξεγέρσεων» και στην Σαουδική Αραβία. Δέσμευση για δημόσιες δαπάνες 400 δισ. δολ. για παιδεία, υγεία και υποδομές.

Επιδόματα $36 δισ. μοιράζει ο βασιλιάς Αμπντάλα
Ο Βασιλιάς Αμπντάλα ανακοίνωσε οικονομικά μέτρα 36 δισ δολ σε μία προσπάθεια αποφυγής του κύματος λαϊκής εξέγερσης που εξαπλώνεται σε όλο το ισλαμικό τόξο.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αύξηση των μισθών κατά 15% για τους δημόσιους υπαλλήλους, ανάκληση ποινών για φυλακισμένους οφειλέτες, και οικονομική στήριξη για τους φοιτητές και τους άνεργους.

Επισημαίνεται ότι προς το παρόν, ο «ιός των εξεγέρσεων» δεν έχει μεταδοθεί στην Σαουδική Αραβία. Παρόλα αυτά, οι επενδυτικοί οίκοι επισημαίνουν ότι τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για την παγκόσμια οικονομία καθώς θα οδηγούσε σε δυσθεώρητα ύψη την τιμή του πετρελαίου. Πολλώ δε μάλλον, όταν διαδηλώσεις συνεχίζονται καθημερινά και στο γειτονικό Μπαχρέιν.

Ο Βασιλιάς Αμπντάλα τους τρεις τελευταίους μήνες βρισκόταν στο εξωτερικό για ιατρική θεραπεία. Κατά την επιστροφή του δεσμεύθηκε για γενναία μέτρα κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής. Δεσμεύθηκε ότι θα επενδύσει 400 δισ. δολ μέχρι τα τέλη του 2014 για την βελτίωση της παιδείας, για έργα υποδομών και για επενδύσεις στον χώρο της υγείας.

Επισημαίνεται ότι παρά την ισχυρή αναπτυξιακή πορεία της χώρας, το ποσοστό της ανεργίας παραμένει άνω του 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v