Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση στα υψηλά 2ετίας για την Wall Street

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall στην τελευταία συνεδρίαση πριν τις εορταστικές διακοπές, εν μέσω πολλών στατιστικών ανακοινώσεων, που σε γενικές γραμμές δεν περιείχαν εκπλήξεις. Άπνοια συναλλαγών και στην Ευρώπη.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση πριν τις εορταστικές διακοπές, εν μέσω βροχής στατιστικών ανακοινώσεων, που σε γενικές γραμμές δεν περιείχαν εκπλήξεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 11.555 μονάδες, ο S&P 0,15% στις 1.256 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,16% στις 2.667 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, η Wall Street έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.
 
Οι επενδυτές αποφεύγουν τις μεγάλες τοποθετήσεις στο τελευταίο διάστημα, προκειμένου να συντηρήσουν τα κέρδη περίπου 10% που αποκομίζει η Wall μέχρι σήμερα, έως την εκπνοή του έτους.

Η στατιστική εικόνα της ημέρας είναι πλούσια αλλά πάντως δεν περιείχε μεγάλες εκπλήξεις, καθώς οι ανακοινώσεις ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες. Οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις 420.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, το πραγματικό ιδιωτικό εισόδημα των Αμερικανών αυξήθηκε 0,3% ενώ η ιδιωτική δαπάνη αυξήθηκε 0,4% και οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν 1,3% τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ.

Αναμένονται στη συνέχεια σημαντικά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα και την αγορά ακινήτων.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 11,1% στο γ΄τρίμηνο.

Ηπιες διακυμάνσεις συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν και τις ευρωπαϊκές συναλλαγές. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,1% στις 5.989 μονάδες, ο DAX διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 7.060 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,39% στις 3.904 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v