Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος επί 5η συνεδρίαση για τον S&P

Ανοδικά επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση κινείται ο δείκτης S&P 500 στην Wall Street, συντηρώντας την άνοδο 10% της φετινής χρονιάς. Βοηθούν οι στατιστικές ανακοινώσεις, που έδειξαν ανάπτυξη ΑΕΠ 2,6% στο τρίμηνο.

Ανοδικά επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση κινείται ο δείκτης S&P 500 στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να συντηρήσουν την φετινή άνοδο 10% μέχρι την εκπνοή του έτους. Βοηθούν οι στατιστικές ανακοινώσεις, που έδειξαν ανάπτυξη ΑΕΠ 2,6% στο τρίμηνο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 11.548 μονάδες, ο S&P 0,29% στις 1.258 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,19% στις 2.672 μονάδες.

Οι όγκοι συναλλαγών γίνονται όλο και πιο περιορισμένοι όσο προχωρά η εορταστική περίοδος, αποθαρρύνοντας του επενδυτές από τις αναλήψεις νέων θέσεων. Ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί στις 13 από τις 15 συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου, κερδίζοντας 6% και πλέον σε αυτό το διάστημα.

Τρεις μετοχές κερδίζουν για κάθε δύο που υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών προσεγγίζει τις 251 εκατομμύρια μετοχές.

Η ανακοίνωση για την ανάπτυξη 2,6% του αμερικανικού ΑΕΠ στο γ΄τρίμηνο ήταν ελαφρώς καλύτερη από την προηγούμενη εκτίμηση του υπουργείου (2,5%) αλλά ελαφρώς χαμηλότερη απ’όσο περίμεναν οι αναλυτές (2,8%).Είχε καλή υποδοχή στην αγορά, καθώς επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική οικονομία σίγουρα δεν καταρρέει.

Η ανακοίνωση στην συνέχεια για αύξηση 5,6% στις μεταπωλήσεις κατοικιών, συνέβαλε σε αυτή την άποψη.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Nike υποχωρεί μετά την ανακοίνωση κερδών 457 εκατ. δολ. στο β΄τρίμηνο από 375 εκατ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στην συνέχεια αναμένονται τα αποτελέσματα της αλυσίδας drugstores, Walgreen.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της Microsoft, που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows με μικροεπεξεργαστές της βρετανικής ARM Holdings, ο τίτλος της οποίας ενισχύεται 3% στη Νέα Υόρκη.

Μικρές μεταβολές, με ελαφρώς διορθωτικές τάσεις, επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,53% υψηλότερα στις 5.983 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,14% στις 57.067 μονάδες, ενώ ο CAC 0,2% χαμηλότερα στις 3.919 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v