Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεπαίσθητες μεταβολές στη Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα με ανεπαίσθητες διακυμάνσεις παρουσιάζει η Wall, αναλόγως με τις, πολλές σε αριθμό αλλά μικτές σε περιεχόμενο, στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Θετικό κλείσιμο ευρωαγορών με τραπεζικά κέρδη.

Σταθεροποιητική εικόνα με μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αναλόγως με τις πολλές σε αριθμό αλλά μικτές σε περιεχόμενο, στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Η φημολογία ότι η Γερμανία ενδεχομένως να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, προκαλεί κάποια εκτόνωση στις ανησυχίες για την πιστοληπτική ικανότητα μελών της ευρωζώνης και λειτουργεί ευεργετικά στην επενδυτική ψυχολογία.

Ωστόσο πολλά σημάδια, όπως οι ζημίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η AIG, επιβεβαιώνουν τα πολλά προβλήματα τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν στις οικονομίες.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 10.319 μονάδες, ο S&P ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 1.103 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει ελαφρά πτώση 0,11% στις 2.231 μονάδες.

Η εικόνα από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας είναι μικτή, υποδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας παραμένει επιφυλακτική και γεμάτη εμπόδια.

Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, αλλά η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε περαιτέρω αποδυνάμωση.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,9% στο δ΄τρίμηνο, λίγο καλύτερα από την προηγουμενη μέτρηση.

Όμως οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν αναπάντεχα κατά 7,2% στα 5,05 εκατομμύρια σπίτια τον Ιανουάριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η AIG υποχωρεί 9% μετά την ανακοίνωση ζημιών 8,9 δισ. δολ. στο δ΄τρίμηνο.

Η Fluor υποχωρεί 6% μετά τη αποτελέσματά της, ενώ η Gap κερδίζει 3%.

Στην Ευρώπη σημαντικά κέρδη απεκόμισαν οι τράπεζες και οι μεταλλευτικές και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,45%, ο DAX με άνοδο 1,2%, ενώ ο CAC με κέρδη 1,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v