Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Εξασθένιση καταναλωτικής εμπιτοσύνης

Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, αλλά η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε περαιτέρω αποδυνάμωση.

ΗΠΑ: Εξασθένιση καταναλωτικής εμπιτοσύνης
Ο δείκτης μεταποίησης Chicago PMI διαμορφώθηκε στο 62,6 τον Φεβρουαριο στην αμερικανική οικονομία. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 59,7 από 61,5 στην προηγούμενη μέτρηση.

Επιπλέον, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Παν/μίου του Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στο 73,6. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα κλείσει στο 73,9 από 73,7 στην προηγούμενη μέτρηση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,9% στο δ΄τρίμηνο, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Οι αναλυτές περίμεναν λίγο υψηλότερη ανάπτυξη στο 5,7%, όσο ήταν και στην προηγούμενη μέτρηση.

Τέλος, οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν αναπάντεχα κατά 7,2% στα 5,05 εκατομμύρια σπίτια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής ένωσης κτηματομεσιτών.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα εκδηλωθεί αύξηση 0,9% στις πωλήσεις παλαιών κατοικιών, κατόπιν αιφνιδιαστικής μείωσης-ρεκόρ 16,7% στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v