Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή σταθεροποιητική εικόνα στη Wall Street

Επιφυλακτικό παραμένει το κλίμα στη Wall λόγω ανησυχιών για την οικονομία, τα επιτόκια και την πιστοληπτική ικανότητα εθνών, την ίδια ώρα που η AIG ανακοίνωσε ζημίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιφυλακτικό παραμένει το κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς εξακολουθεί να επηρεάζεται από ανησυχίες για τις οικονομίες, τα επιτόκια και την πιστοληπτική ικανότητα εθνικών οικονομιών, την ίδια ώρα που η AIG ανακοινώνει ζημίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 10.325 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,04% στις 1.102 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,14% στις 2.231 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χαμηλότερα χθες, εξαιτίας απογοητευτικών στατιστικών ανακοινώσεων στην αμερικανική οικονομία, αλλά και μια σειρά παγκόσμιες ανησυχίες που «αγγίζουν» από την επιβολή αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής στην Κίνα και την αύξηση του προεξοφλητικού επιτοκίου της Fed, έως τα δημοσιονομικά προβληματα της Ελλάδας.

«Μικτή» είναι η εικόνα από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας, υποδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας παραμένει σιγανή και γεμάτη εμπόδια.

Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, αλλά η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε περαιτέρω αποδυνάμωση.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,9% στο δ΄τρίμηνο, λίγο καλύτερα από την προηγουμενη μέτρηση.

Όμως οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν αναπάντεχα κατά 7,2% στα 5,05 εκατομμύρια σπίτια τον Ιανουάριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η AIG υποχωρεί 9% μετά την ανακοίνωση ζημι9ών 8,9 δισ. δολ. στο δ΄τρίμηνο.

Η Fluor υποχωρεί 6% μετά τη αποτελέσματά της, ενώ η Gap κερδίζει 3%.

Στην Ευρώπη επικρατούν ανοδικές τάσεις, με τον δείκτη FTSE 0,86% υψηλότερα, τον DAX 0,65%, και τον CAC 0,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v