Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street μετά το +5,7% του ΑΕΠ

Η πολύ καλή μέτρηση του αμερικανικού ΑΕΠ, που απόλαυσε την μεγαλύτερη αύξηση 6 ετών (5,7%) στο δ΄τρίμηνο, ωθεί αισθητά υψηλότερα την Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του Ιανουαρίου.

Η πολύ καλή μέτρηση του αμερικανικού ΑΕΠ, που απόλαυσε την μεγαλύτερη αύξηση 6 ετών (5,7%) στο δ΄τρίμηνο, ωθεί αισθητά υψηλότερα το αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση του Ιανουαρίου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,.42% στις 10.159 μονάδες, ο S&P 0,45% στις 1.089 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,72% στις 2.194 μονάδες.

Η πρώτη εκτίμηση για την οικονομική παραγωγή των ΗΠΑ δημιούργησε μεγάλη αισιοδοξία για τον δυναμισμό της οικονομίας καθώς θα εισέρχεται στο β΄τρίμηνο, που δεν θα υπάρχουν πλέον κεφάλαια στήριξης από κρατικά προγράμματα.

Αν και η μεγάλη ανάπτυξη προοιωνίζεται έναρξη του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, το πολύ καλό μέγεθος που ανακοινώθηκε σε μια περίοδο αμφιβολιών για την ανάκαμψη από την κρίση, λειτουργεί ευεργετικά στην επενδυτική ψυχολογία.

Πολύ καλή είναι η επίδραση και των αποτελεσμάτων μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Microsoft που ενισχύεται 2,8% και η Amazon που κερδίζει 3,3%.

Η εικόνα ήταν θετική από νωρίς για τις ευρωαγορές, αλλά τα κέρδη διευρύνθηκαν μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ.

Στην Ευρώπη υπήρξαν αισιόδοξες στατιστικές ανακοινώσεις για μεγάλες οικονομιες της Ευρώπης και δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ε.Ε. θα στηρίξει την Ελλάδα, τα οποία εκτόνωσαν σε ένα βαθμό τις έντονες πιέσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές. με αποτέλεσμα το ευρώ να ανακάμπτει από τα χαμηλά 6 μηνών έναντι του δολαρίου και 9 μηνών έναντι του γεν.

Θετικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν και στην Ευρώπη και ειδικά από την ΒΜW που ενισχύεται 2,5% και της Henkel (+3%).

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,13% στις 5.204 μονάδες, ο DAX 1,36% στις 5.615 μονάδες, ενώ ο CAC 1,45% στις 3.742 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v