Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιστροφή κλίματος στη Wall λόγω FED

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι δείκτες στη Wall μετά την απόφαση της FED να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Ισχυρή ζήτηση για τους τραπεζικούς τίτλους. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι δείκτες στη Wall μετά την απόφαση της FED να διατηρήσει –όπως αναμενόταν- αμετάβλητα τα επιτόκια. Ισχυρή ζήτηση για τους τραπεζικούς τίτλους. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά η Fed μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης, ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να μεταβάλλει για αρκετό καιρό ακόμα τα επιτόκια ενώ επισήμανε ότι αναμένει η οικονομική δραστηριότητα να συνεχίσει να ενισχύεται στους ίδιους -βραδύς -ρυθμούς.

Επιπλέον, παραμένει έντονο το ενδιαφέρον στην αγορά αν τελικά θα εγκριθεί η δεύτερη διαδοχική θητεία Bernanke στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η απροσδόκητη πτώση σε χαμηλό εννέα μηνών στις πωλήσεις νεόκτιστων κατοικιών τον Δεκέμβριο, ενέτεινε τις ανησυχίες των επενδυτών – στο μέσο της συνεδρίασης- για την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

Βουτιά 6% για την μετοχή της Caterpillar μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων καθώς τα κέρδη υποχώρησαν κοντά 65% στο δ’ τρίμηνο.

Κέρδη 0,8% για την μετοχή της Apple μετά την παρουσίαση του νέου  iPad, ενός υπολογιστή που συνδυάζει τις χρήσεις ενός smartphone και laptop.

Ισχυρή άνοδος 2% για τον τραπεζικό δείκτη KBW με τη μετοχή της Citigroup να ενισχύεται 1,3%, της Bank of America 2,4% και της JP Morgan 1,8%.

Οριακά κέρδη 0,1% για την μετοχή της Yahoo μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου.

Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία – 1,2%- του πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 73,78 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 1,8% στα 22,26 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 4,1% στα 4,4 δολάρια. Απώλειες 2,5% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,97 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,42% στις 10.236,69 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,49% στις 1.097,52 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,8% στις 2.221,41 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,13% στις 5.217 μονάδες, ο DAX 0,45% χαμηλότερα στις 5.643 μονάδες, ενώ ο CAC 1,24% στις 3.759 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v