Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall με ανακούφιση για Bernanke, Ελλάδα

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει μετά την 3ήμερη «βουτιά» η Wall, με ανακούφιση για την ομαλή ροή του επαναδιορισμού του B.Bernanke αλλά και την επιτυχή έκδοση του ελληνικού ομολόγου. Κέρδη ευρω-τραπεζών, το Q4 στο επίκεντρο.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν μετά την τριήμερη «βουτιά» οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς εκτονώνεται η δραματική αντίδραση στα σχέδια «συμμαζέματος» των τραπεζών, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Obama στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,59% στις 10.232 μονάδες, ο S&P 0,60% στις 1.098 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,54% στις 2.217 μονάδες.

Η ανακούφιση για την ομαλή ροή του επαναδιορισμού του επικεφαλής της Fed, αλλά και η εκτόνωση των ανησυχιών για το ελληνικό αξιόχρεο με την επιτυχή έκδοση του 5ετούς ομολόγου, τόνωσαν την επενδυτική ψυχολογία. 

Ωστόσο η άνοδος περιορίστηκε μετά την ανακοίνωση μεγάλης πτώσης 16,7% στις μεταπωλήσεις κατοικιών Δεκεμβρίου. 

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, που κλιμακώνονται αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα, ανακοινώνουν αποτελέσματα δ΄τριμήνου οι Amgen, Apple, Fiat, Halliburton Co., Royal Philips Electronics, Ericsson και Texas Instruments σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Στην υπόλοιπη εβδομάδα, κοινοποιούν αποτελέσματα μεταξύ άλλων οι Boeing, DuPont, J&J, P&G, Travelers, Verizon, 3M, Caterpillar, Chervron.

Ανακούφιση επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο και από τις ενδείξεις ότι ο Ben Bernanke «πλησιάζει» πλέον στον διορισμό του για δεύτερη θητεία στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, μετά τις ενδείξεις για κωλύματα την περασμένη εβδομάδα.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τράπεζες και στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές κάνουν μια «δεύτερη ανάγνωση» των προτάσεων του B.Obama για την συγκράτηση του μεγέθους και της επιρροής των επενδυτικών τραπεζών στις αγορές.

Η υποχώρηση των μεγάλων φόβων για τις επιπτώσεις των προβλημάτων της Ελλάδας στην οικονομία της ευρωζώνης, επιτρέπουν την σταθεροποίηση και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,18%, ο DAX 0,4%, ενώ ο CAC 0,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v