Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκνευρισμός στη Wall με Obama και Bernanke

Οι σαρωτικές προτάσεις Obama για τις τράπεζες ασκούν έντονες πιέσεις στην Wall και στη σημερινή συνεδρίαση. Νευρικότητα για την 2η θητεία Bernanke. Σε αρνητικό έδαφος για το 2010 και ο S&P. Πτώση στις ευρωαγορές.

Καθολική πτώση επικρατεί στους τραπεζικούς κλάδους των διεθνών αγορών, μετά το πρόγραμμα «σκούπα» του B. Obama στις αμερικανικές τράπεζες.

Τα εμπόδια που εμφανίζονται στην έγκριση της δεύτερης θητείας του Ben Bernanke επιτείνουν την νευρικότητα στην Wall Street. Τρεις Δημοκρατικοί Γερουσιαστές έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν την πρόταση νέας θητείας του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ.

Πιέσεις επικρατούν και στον τεχνολογικό κλάδο καθώς τα κέρδη μεγάλων επιχειρήσεων του χώρου ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερα των αναμενόμενων, αλλά δεν δημιουργούν πολύ καλές προοπτικές για το μέλλον.

Η Intel υποχωρεί 2,1%, η ΙΒΜ 1,3% ενώ η Hewlett-Packard 1,2%.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,43% στις 10.345 μονάδες, ο S&P 0,54% στις 1.110 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,74% στις 2.248 μονάδες.

Με την πτώση, ο δείκτης S&P γυρίζει σε αρνητικό έδαφος για το έτος. Οι δύο άλλοι βασικοί δείκτες έχουν απωλέσει τα κέρδη του 2010 από την χθεσινή συνεδρίαση.

Η μετοχή της American Express υποχωρεί 4,6% παρά τον τριπλασιασμό των καθαρών κερδών δ΄τριμήνου.

Η General Electric κερδίζει 3% και η McDonald's 1,12%.

Στην Ευρώπη, ο τραπεζικός επιμέρους δείκτης του Stoxx 600 βούλιαξε 4% σε χαμηλό έξι μηνών, με τράπεζες όπως η Barclays και η Credit Suisse να σημειώνουν πτώση 6% και πάνω.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,6% χαμηλότερα, ο DAX 0,9%, ενώ ο CAC με πτώση 1,07%.

Ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών υποχώρησε 1,7% σημειώνοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Οκτώβριο. Ο ρωσικός δείκτης Micex διολίσθησε 2,7% παρά την αναβάθμιση του outlook από την Fitch Ratings σε «σταθερό» από «αρνητικό.»

Στη νευρικότητα συμβάλλουν οι αυξανόμενες ενδείξεις συγκράτησης της πιστωτικής επέκτασης, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η Κίνα θα αυξήσει τα επιτόκια έως τέλη Ιουνίου και θα αυξήσει εκ νέου το συνεγγυητικό κεφάλαιο των τραπεζών.

Ο σύνθετος δείκτης στη Σαγκάη υποχώρησε 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v