Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρική η Wall, περιμένει την Fed

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall, εν αναμονή ενός πλούσιου κοκτέιλ ανακοινώσεων, που περιλαμβάνει αποτελέσματα blue chips, στατιστικά, την συνεδρίαση της Fed και την κορυφαία ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ προς το έθνος.

Εντονη νευρικότητα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή ενός πλούσιου κοκτέιλ ανακοινώσεων, που περιλαμβάνει αποτελέσματα blue chips, στατιστικά, επιτόκια και την κορυφαία ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ προς το έθνος.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με μικτά πρόσημα, αλλά η νέα αιφνιδιαστική πτώση στις πωλήσεις νεόκτιστων ωθούν χαμηλότερα τις τιμές. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,44% στις 10.147 μονάδες, ο S&P 0,36% στις 1.088 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,25% στις 2.198 μονάδες.

Τα διεθνή χρηματιστήρια εμφανίζουν την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτώση ενός έτους, με τον δείκτη MSCI World να υποχωρεί επί 6η συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι η οικονομική ανάπτυξη θα «σκοντάψει,» καθώς Fed και ΕΚΤ περιστέλλουν τα μέτρα ενίσχυσης των οικονομιών ενώ οι κεντρικές τράπεζες Κίνας, Ινδίας, Βραζιλίας και Αυστραλίας αυξάνουν το κόστος δανεισμού.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1%, ο DAX 0,64%, ο CAC 1,1%.

Οι ανακοινώσεις απογοητευτικών αποτελεσμάτων από μεγάλες επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης, όπως οι BBVA, SAP, Caterpillar, επιτείνουν τις διορθωτικές διαθέσεις.

Η μετοχή της Caterpillar υποχωρεί 4,5% μετά την ανακοίνωση μείωσης καθαρών κερδών 65% στο δ΄τρίμηνο

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής Federal Open Market Committee της κεντρικής τράπεζας, που πραγματοποιείται ενώ ο διοικητής Ben S. Bernanke περιμένει εάν θα εγκρίνει ή όχι η Γερουσία την δεύτερη θητεία του.

Η Fed προβλέπεται να κρατήσει το βασικό επιτόκιο στο 0,25% αλλά και να ανακοινώσει ότι θα εμμείνει στην λήξη του σχεδίου επαναγοράς στεγαστικών ομολόγων, ύψους 1,25 τρισ. δολ. τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v