Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα στην οικονομία η Wall Street

Θετική αντίδραση μετά τις αισθητές απώλειες των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων καταγράφει η Wall Street, αν και η μεγάλη πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών περιορίζει την άνοδο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Θετική αντίδραση μετά τις αισθητές απώλειες των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων καταθέτει η Wall Street, αν και η μεγάλη πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών περιορίζει την άνοδο.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,64% στις 10.237 μονάδες, ο S&P 0,78% στις 1.100 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,42% στις 2.214 μονάδες.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με αισθητή άνοδο, καθώς εκτονώνεται η δραματική αντίδραση στα σχέδια «συμμαζέματος» των τραπεζών, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Obama στις ΗΠΑ.

Η ανακούφιση για την ομαλή ροή του επαναδιορισμού του επικεφαλής της Fed, αλλά και η εκτόνωση των ανησυχιών για το ελληνικό αξιόχρεο με την επιτυχή έκδοση του 5ετούς ομολόγου, τόνωσαν την επενδυτική ψυχολογία.

Όμως η άνοδος περιορίστηκε μετά την ανακοίνωση μεγάλης πτώσης 16,7% στις μεταπωλήσεις κατοικιών Δεκεμβρίου και τα πρόσημα των βασικών δεικτών στράφηκαν, προς στιγμήν, σε αρνητικά επίπεδα.

Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, που κλιμακώνονται αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα, ανακοινώνουν αποτελέσματα δ΄τριμήνου οι Amgen, Apple, Fiat, Halliburton Co., Royal Philips Electronics, Ericsson και Texas Instruments σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Στην υπόλοιπη εβδομάδα, κοινοποιούν αποτελέσματα μεταξύ άλλων οι Boeing, DuPont, J&J, P&G, Travelers, Verizon, 3M, Caterpillar, Chervron.

Ανακούφιση επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο και από τις ενδείξεις ότι ο Ben Bernanke «πλησιάζει» πλέον στον διορισμό του για δεύτερη θητεία στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, μετά τις ενδείξεις για κωλύματα την περασμένη εβδομάδα.

Σημαντικά κέρδη αποκομισαν οι τράπεζες στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά οι βασικοί δείκτες έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα επί το πλείστον.

Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,81%, στις 5.260 μονάδες, ενώ ο DAX 30 σημείωσε πτώση 1,12%, στις 5.638 μονάδες. Πτώση 1,02% για τον CAC 40 στις 3.784 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v