Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το καταναλωτικό κλίμα στηρίζει την Wall Street

Ευχάριστες εκπλήξεις από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων και των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, ανέτρεψαν την αρχική πτωτική πορεία της Wall και ώθησαν σε θετικά πρόσημα τους βασικούς δείκτες.

Ευχάριστες εκπλήξεις από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων και των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, ανέτρεψαν την αρχική πτωτική πορεία της Wall Street και ώθησαν σε θετικά πρόσημα τους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,79% στις 10.277 μονάδες, ο S&P 0,59% στις 1.103 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,68% στις 2.225 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολούθησαν την ανάκαμψη στην αμερικανική αγορά και έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα και συγκεκριμένα ο FTSE έκλεισε 0,3% υψηλότερα, ο DAX 0,67%, και ο CAC επίσης 0,67%.

Αντιθέτως, έντονες πιέσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της «καμπάνας» για το αξιόχρεο της Ιαπωνίας και τις νέες κινήσεις περιστολής του δανεισμού στην Κίνα.

Στη συνέχεια ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε αισθητά τον Ιανουάριο και οι αμερικανικοί δείκτες στράφηκαν σε θετικά πρόσημα.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Apple αντιδρά με άνοδο 2,3% στην ανακοίνωση αύξησης κερδών 50%.

Η ασφαλιστική Travelers ενισχύεται 3,8% καθώς ανακοίνωσε τα καλύτερα κέρδη τριμήνου από το 2002.

Οι επενδυτικές διαθέσεις παραμένουν επιφυλακτικές, καθώς αναμένεται η απόφαση για τα επιτόκια αύριο, καθώς και η απόφαση της Γερουσίας για την έγκριση ή μη της δεύτερης θητείας του Ben Bernanke στην ηγεσία της Federal Reserve.

Όπως σημειώνουν τα διεθνή πρακτορεία, ενώ οι ανησυχίες για την Ελλάδα εκτονώθηκαν την Δευτέρα μετά το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την έκδοση ελληνικού ομολόγου, οι οίκοι αξιολόγησης «ξαναχτύπησαν» σήμερα, με την Standard & Poor's να προειδοποιεί ότι μπορεί να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με πτώση σχεδόν 2%, ενώ οι απώλειες στο Χονγκ Κονγκ ανήλθαν στο 2,5%. Οι νέες κινήσεις συγκράτησης της πιστωτικής επέκτασης από το Πεκίνο συνέβαλαν στην πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v