Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά η Wall με τη Fed στο επίκεντρο

Η νέα αιφνιδιαστική πτώση στις πωλήσεις νεόκτιστων κατοικιών, επέτεινε τις ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη και ώθησε χαμηλότερα τις τιμές των μετοχών στη Wall, ενώ όλα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στη Fed.

Η νέα αιφνιδιαστική πτώση στις πωλήσεις νεόκτιστων κατοικιών, επέτεινε τις ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη και ώθησε χαμηλότερα τις τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στην αγορά επικρατεί έντονη νευρικότητα εν μέσω ενός πλούσιου κοκτέιλ ανακοινώσεων, που περιλαμβάνει αποτελέσματα blue chips, στατιστικά, επιτόκια και την κορυφαία ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ προς το έθνος.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,48% στις 10.144 μονάδες, ο S&P 0,49% στις 1.086 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,19% στις 2.199 μονάδες.

Τα διεθνή χρηματιστήρια εμφανίζουν την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτώση ενός έτους, με τον δείκτη MSCI World να υποχωρεί επί 6η συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι η οικονομική ανάπτυξη θα «σκοντάψει,» καθώς Fed και ΕΚΤ περιστέλλουν τα μέτρα ενίσχυσης των οικονομιών ενώ οι κεντρικές τράπεζες Κίνας, Ινδίας, Βραζιλίας και Αυστραλίας αυξάνουν το κόστος δανεισμού.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,13% χαμηλότερα, ο DAX 0,45%, ο CAC 1,24%.

Οι ανησυχίες για το ελληνικό αξιόχρεο και οι ανακοινώσεις απογοητευτικών αποτελεσμάτων από μεγάλες επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης, όπως οι BBVA, SAP, Caterpillar, επέτειναν τις διορθωτικές διαθέσεις.

Η μετοχή της Caterpillar υποχωρεί 4,5% μετά την ανακοίνωση μείωσης καθαρών κερδών 65% στο δ΄τρίμηνο

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής Federal Open Market Committee της κεντρικής τράπεζας, που πραγματοποιείται ενώ ο διοικητής Ben S. Bernanke περιμένει εάν θα εγκρίνει ή όχι η Γερουσία την δεύτερη θητεία του.

Η Fed προβλέπεται να κρατήσει το βασικό επιτόκιο στο 0,25% αλλά και να ανακοινώσει ότι θα εμμείνει στην λήξη του σχεδίου επαναγοράς στεγαστικών ομολόγων, ύψους 1,25 τρισ. δολ. τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v