Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια

Αμετάβλητα στο εύρος 0% - 0,25% διατήρησε τα αμερικανικά επιτόκια η Fed κατά τη σημερινή της συνεδρίαση υπογραμμίζοντας ότι το κόστος χρήματος θα διατηρηθεί χαμηλό για μια μακρά περίοδο.

Fed: Αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια
Αμετάβλητα στο εύρος 0% - 0,25% διατήρησε τα αμερικανικά επιτόκια η Fed κατά τη σημερινή της συνεδρίαση υπογραμμίζοντας ότι το κόστος χρήματος θα διατηρηθεί χαμηλό για μια μακρά περίοδο.

Επιπλέον στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να ενισχύεται ωστόσο ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης αναμένεται να κινηθεί συγκρατημένα ανοδικά.

Όσον αφορά την ανεργία η Fed εκτιμά ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα ενώ δεν αναμένει πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία.

Παράλληλα η Fed ανακοίνωσε ότι μία σειρά προγραμμάτων στήριξης θα ολοκληρωθούν την 1η Φεβρουαρίου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, ενώ διακόπτεται -την ίδια ημερομηνία- τις swap συμφωνίες που είχε με τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες. Τα προγράμματα αυτά αφορούν, κυρίως, στήριξη σε τιτλοποιημένα εμπορικά δάνεια και χρηματοδότηση εμπορικών ομολόγων. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τα: Asset Backed Commercial Paper Money Market Mutual Fund Liquidity Facility, Commercial Paper Funding Facility, Primary Dealer Credit Facility και Terms Securities Lending Facility .

Θα πρέπει, δε, να σημειωθεί ότι η απόφαση για τη διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων δεν ήταν ομόφωνη, καθώς ο επικεφαλής της Kansas City Fed, κ. Thomas Hoeing, ζήτησε να υπάρξει "διαγραφή" της έκφρασης ότι "η Fed θα διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο τα επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v