Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Επιφυλακτικές, μικτές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αναλόγως με τις μικτές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας και ενώ πυκνώνουν οι εταιρικές ανακοινώσεις Q4. Κέρδη στις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές.

Επιφυλακτικές, μικτές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αναλόγως με τις μικτές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Θετική είναι οι επίδραση από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για την οικονομία τόσο από τον Πρόεδρο Barack Obama όσο και από την Federal Reserve, αλλά οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για το αξιόχρεο της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, συγκρατούν την άνοδο.

Εντονες πιέσεις επικρατούν στον τεχνολογικό κλάδο, καθώς ανακοινώνονται κρίσιμες στατιστικές ανακοινώσεις, και συμπαρασύρουν χαμηλότερα το σύνολο της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,61% στις 10.174 μονάδες, ο S&P 0,66% στις 1.090 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1,25% στις 2.193 μονάδες.

Στο διάγγελμά του προς το έθνος, ο Β. Obama δήλωσε ότι θα προταθούν μια σειρά νέα μέτρα για την δημιουργία θέσεων εργασίας και θα κλιμακωθεί η προσπάθεια μεταρρύθμισης της υγείας. Η κεντρική τράπεζα, που κράτησε σταθερά τα επιτόκια, αναφέρθηκε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν στις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές αγορές, μέχρι το άνοιγμα της Wall Street, αλλά οι απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο "γυρίζουν" χαμηλότερα τους ευρωδείκτες και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,45%, ο DAX 0,24%, ενώ ο CAC κινείται 0,23% χαμηλότερα.

Τα άμερικανικά στατιστικά μεγέθη της ημέρας είχαν μικτή επίδραση. Ο αριθμός των νέων ανέργων μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά λιγότερο απ’όσο περίμεναν οι αναλυτές, ενώ οι παραγγελίες βιομηχανικών αγαθών αυξήθηκαν αλλά και πάλι λιγότερο απ’όσο αναμενόταν.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η απόφαση της Γερουσίας για τον επαναδιορισμό του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke. Αναμένεται ότι το σώμα θα υπερψηφίσει την δεύτερη θητεία, αλλά οι αμφιβολίες συντηρούν την μεταβλητότητα στο χρηματιστήριο.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Ford Motor ενισχύεται 1,99% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Nokia στην Ευρώπη εκτινάσσεται σχεδόν 10%.

Η Eastman Kodak επίσης αποκομίζει κέρδη, ενώ στον αντίποδα η Qualcomm και η Motorola αντιδρούν με πτώση στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τους.

Μετά την ολοκληρωση της συνεδρίασης, ανακοινώνουν αποτελέσματα η Microsoft και η Amazon.com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v